Ulusal ve uluslararası demiryolu taşımacılığı ve lojistik hizmetlerinde önemli bir yere sahip olan lojistik köylerden 6'sının Erzurum'a kurulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Aziziye sınırları içerisindeki Organize Sanayi Bölgesi'ne Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan Lojistik Köy'ün 6 yıldan bu yana askeri arazi sorunu nedeniyle hayata geçirilemediği belirtildi. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum'un sosyo-ekonomik kalkınmasında lokomotif rol oynayacak olan lojistik köyün temellerinin atılması için son aşamaya gelindiğini ifade etti. Güvenli, hava meydan komutanlığı bünyesindeki 60 dönüm arazinin lojistik köye aktarımı için Genelkurmay Başkanlığı ile temasa geçeceklerini dile getirdi.
//BAKAN YILDIRIM’DAN DESTEK BEKLENTİSİ
Önümüzdeki günlerde bu amaçla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret edeceklerine vurgu yapan Güvenli, "Bu yaz mevsimi içerisinde lojistik köyün temellerinin atılmasını planlıyoruz. Çünkü DDY Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman geçen ay lojistik köyün yapılması planlanan araziyi inceledi. Lojistik köyün yapılacağı alanın küçük bir kısmı askeri alanda kalıyor. Askeri arazinin lojistik alana katılmasının o kadar acelesinin olmadığına karar verildi. Ancak başlanan bir işin sonradan aksamaması için Ulaştırma Bakanımız'ın aracılığıyla Genelkurmay'dan söz konusu araziyi yeniden isteyeceğiz. İlgili arazinin devri olmasa bile proje hayata geçirilecek. Çünkü bu proje Erzurum'u ulusal ve uluslararası demiryolu ve karayolu taşımacığında önemli bir konuma taşıyacak." diye konuştu.
//LOJİSTİK KÖY NEDİR?
Lojistik köy, içerisinde ulusal ve uluslararası taşımacılık, lojistik ve eşyanın dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işletmeciler tarafından gerçekleştirildiği belirli bir alandır. Lojistik köyler, lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili resmi kurumların içinde yer aldığı, her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme, tartı, yükleri bölme, birleştirme, paketleme vb. faaliyetlerini gerçekleştirme imkânları olan ve taşıma modları arasında düşük maliyetli, hızlı, güvenli, aktarma alan ve donanımlarına sahip bölgelerdir.