Erzurum’u ‘baskıcı’ ve seferilere ‘günahkar’ gözüyle bakılan bir kent olarak tarif eden Yazar Gürsel’in, haddini aşan cümleler sarf ettiğini söyleyen Başkan Küçükler, “Yazar hoşgörüden bahsediyor, ama en büyük hoşgörüsüzlüğü kendisi yapıyor. Bir şehri, dini inançlarından ve dinin vecibelerini yerine getiriyor oluşundan dolayı yerden yere vurmak, anlayışsızlık ve hoşgörüsüzlüğün en büyüğüdür” diye konuştu.
ERZURUM BU İTHAMLARI HAKETMİYOR
Erzurum halkının ve Dadaşlar’ın Yazar Kadri Gürsel’in itamlarını hiç hak etmediğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Erzurum’dan sanki de ilkel bir kasabaymış gibi bahseden yazar, tarih boyunca onlarca medeniyete beşiklik etmiş bir şehre haksızlık etmiştir. Erzurum, sosyal kültürüyle, insanıyla, inançları ve yaşam tarzıyla medeni bir şehirdir. Yazar Erzurum’a gelmiş, gezmiş, yakınmasına rağmen sonuçta yemeğini yemiş ve karnını da doyurmuştur. Erzurum bir baskı kenti değildir, tam tersine anlayışın ve hoşgörünün ifadesidir. Görüşlere ve inançlara saygısızlık eden, yazarın asıl kendisidir. Mümkünse bu şehrin ve Dadaşlar’ın adını bir daha ağzına almasın” şeklinde konuştu.
“ERZURUM, PALANDÖKEN’İ SAHİPLENMİŞTİR”
Öte yandan Palandöken Dağı için de, ‘Erzurum’un Sodom’u” benzetmesinde bulunan Kadri Gürsel’in, bu çirkin görüşünün kesinlikle kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Palandöken, bu şehrin ve bölgenin kalkınma umududur. Hele 2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak olması nedeniyle de, Türkiye’nin dünyaya açılan bir penceresi olacaktır. Üzerinde kalkınma planları yapılan kış turizmi ve dolayısıyla Palandöken’den ‘günah dağı’ olarak bahsetmek, yakışıksızlığın ve çirkinliğin daniskasıdır. Yazar, yazısında kendi ruh halini ortaya koymuştur. Çevresine bakınca, kendisi gibi düşünenlerin ne kadar azınlıkta olduğunu görecektir. Çünkü Erzurum halkı modern dünya görüşüne sahiptir. Palandöken’i ise, yediden yetmişe kucaklamış, sahiplenmiştir. Halkın, Palandöken’e karşı önyargılı bir yaklaşımı bulunmamaktadır. Palandöken’i Sodom’la bir tutmak pervasızlıktır” diye konuştu.