Kasaplar Odası Başkanı Ejder vatandaşı uyardı:
“Kaçak et, Sağlıksız ettir”
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kaçak et kesimlerinin sağlık açısından olumsuzluk oluşturduğunu bu durumun, kayıtlı esnafı da olumsuz etkilediğini belirterek, sorunun çözümünde vatandaşlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kaçak et kesimleri konusunda kayıtlı esnafın büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek, konuyla ilgili çözüm üretilmesi için vatandaşa büyük görevler düştüğünü ifade etti.
KAYITDIŞILIK ARTIYOR
Odalarının 101 üyesi bulunduğunu belirten Ejder, “ Kaçak kasaplar etin kilosunu 6 ila 6.5 YTL’ye satarken, kayıtlı kasaplar etin kilosunu 9.5 YTL’ye satıyorlar. Bu durum vergi ve istihdam oluşturan kayıtlı kasapları olumsuz etkiliyor. Kasapların en büyük sorunu kaçak et kesiminden kaynaklanıyor.” dedi.
VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
Kaçak kesime çözüm üretmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “ Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. bunun yanında belediyelerin de bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.