KUŞ GRİBİ OLAYININ KIŞ TURİZMİNE ETKİSİNİ DEĞERLENDİREN ÖZTÜRK:
VERİLERE YANSIYAN
OLUMSUZLUK YOK
Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, kuş gribinin kış turizmini etkilemesi konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili ERZURUM gazetesine özel değerlendirmelerde bulundu. Öztürk, “ Verilere yansıyan bir olumsuzluk yok, bakanımızın açıklamaları da bu gerçekleri doğruluyor. Kış turizmi kentimiz açısından önemli bir girdi kaynağı olmaya devam edecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
PALANDÖKEN MERCEK ALTINDA
Son günlerde kuş gribinin kış turizmini önemli derecede etkilediği yönünde yaşanan tartışmalar konusunda Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulundu.
Palandöken Kayak Merkezinde rezervasyonların iptal edilmesi söylentileri çerçevesinde durumu yerinde tespit etmek için kayak merkezine gittiklerin belirten Öztürk, kış turizmine destek vermek için yoğun gayret içerisinde olduklarını ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığından açıklanan verilerde de böyle bir olumsuzluğun olmadığını belirten Öztürk, “ Kuş gribinin turizmi etkilediği konusunda son noktayı Kültür ve Turizm bakanımız koymuştur. Bakanlığın verilerinde böyle bir olumsuzluk söz konusu değildir. Bu konuda olumsuzluk oluşturulmamalıdır. Kış turizminin gelişmesi konusunda gereken neyse o yapılacaktır,, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
ERZURUM’U İSTANBUL TURİZM FUARINDA TANITACAĞIZ
23 ila 26 şubat tarihileri arasında İstanbul’da yapılacak turizm fuarında Erzurum’u temsil edeceklerini belirten Öztürk, “ Fuarda Erzurum gecesi düzenleyeceğiz, 50 ülkeden 150 bin katılımcının toplanacağı fuarda, kentlerin kültürel ve tarihi gelişmeleri konusunda bilgiler veriliyor. Erzurum’un kültür , turizm ve geleneklerini aktararak, tanıtım sorununun aşılmasına katkıda bulunacağız. İstanbul turizm fuarına bu yıl dördüncü kez katılıyoruz. Önemli olan Erzurum’daki tanıtım sorununun aşılması” dedi.
TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ ÖZGÜNLÜĞE BAĞLI
Turizm sektörünün gelişmesinin özgünlüğe bağlı olduğunu belirten Öztürk, “ Turizmin gelişmesi kültürel varlıkların derlenmesine ve yaşatılmasına bağlı, bu çerçevede özgünlükte önemli bir yere sahip, Erzurum tarihi ve kültürel açıdan özgün bir kent ve bu özgünlüğün tanıtılması gerekiyor. Tanıtım sorununun aşılması ve kültürel değerlerin yaşatılması adına üzerine görev düşen herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.