ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tır dorsesinde 29 kaçak göçmen yakalandı
Tır dorsesinde 29 kaçak göçmen yakalandı
Erzurumsporlu Özgür Sert Y. Mersin İdmanyurdu’nda
Erzurumsporlu Özgür Sert Y. Mersin İdmanyurdu’nda
Özbek dualarla uğurlandı
Özbek dualarla uğurlandı
Erzurum Emniyeti operasyon verileri açıklandı
Erzurum Emniyeti operasyon verileri açıklandı
Güvercin, son yolculuğuna uğurlandı
Güvercin, son yolculuğuna uğurlandı
HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2010 Çarşamba - 02:24

KUDAKA proje bekliyor

Tarım, turizm ve sanayi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri toplantıya katılanlarla fikir alışverişinde bulundu. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Altan, bölgenin her alanda etüt çalışmalarının yapılacağını, daha sonra proje uygulaması gereken alanların tespit edileceğini belirtti.

KUDAKA proje bekliyor

Tarım, turizm ve sanayi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) yetkilileri toplantıya katılanlarla fikir alışverişinde bulundular. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Dr. Rıfat Atlan, bölgenin her alanda etüt çalışmalarının yapılacağını, daha sonra proje uygulaması gereken alanların tespit edileceğini belirtti.
//KUDAKA’YA SUNUM
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen turizm ile alakalı toplantıya, Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmettin Ünal, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Turizm sektöründen çok sayıda temsilci katıldı. Ajans Uzmanları Süleyman Toy ve Murat Karapınar ise sunum yaptılar.
//ÖN BÖLGESEL GELİŞME PLANI
Ön bölgesel gelişme planından bahseden Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan toplantıda yaptığı konuşmada,“Bundan sonraki işimiz ki buna başladık, başvuru rehberini hazırlamak olacaktır. Başvuru rehberi nedir arkadaşlar, Kalkınma Ajansları projedeki şahıstan çıkarken, kimlerin başvurabileceğini, başvuru şartlarının ne olduğunu, hangi sektörlerden başvurulabildiğini, ajans tarafından verilebilecek destek miktarının ne olduğunu, buna benzer detayları içeren bir rehberdir. Bu başvuru rehberimiz hazırlandıktan sonra bizim planlamamız haziran ayı içerisinde, geniş bir katılımla, geniş bir açılış ve bilgilendirme toplantısıyla, kamuoyuna mali bilgilendirme toplantımızı ilan etmeyi hedefliyoruz.Bu süreçte Çalıştaylar, Kalkınma kurulu toplantısını yaptılar. Daha sonra Bölgemizde öne çıkan 3 sektör olan Tarım, Turizm ve Sanayi yetkililerini ziyaret ettiler. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’taki tüm paydaşları ziyaret ettiler. Kalkınma Kurulu 100 kişilik bir heyet olduğu için, daha dar yani sektörel bazda toplantıların faydalı olacağı görüşü ortaya çıktı. Bugün bu programı Erzincan’da tekrarlamak istiyoruz. Tabi daha önceki programlar daha çok ön bölgesel gelişme planı ile alakalı programlardı. Bu sektörel toplantılarda asıl amacımız, plandan ziyade Başvuru Rehberinin şekillenmesine yönelik olacaktır” dedi.
//AJANS UZMANLARINDAN BRİFİNG
Daha sonra Ajans Uzmanları Süleyman Toy ve Murat Karapınar, ön bölgesel gelişim planı hakkında, tanıtım amaçlı kısa bir sunum yaptılar. Turizm sektöründe sorun var mı, varsa ne gibi çözümler üretilebilir soruları hakkında sunum yapıldı. Konuşmaların ardından toplantı soruların cevaplandırılması ile sona erdi
COŞKUN MENEK(İHA)

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASİDEF’ten Yatırım Zirvesi
DASİDEF, Haziran ayında Erzurum’da 20’nin üzerinde yabancı işadamını konuk ...
25 genç iş sahibi oldu
AYHAN TÜRKEZ/İHA/- Erzurum'da, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü ...
Lojistik Köy Zirvesi Erzurum’da toplanacak
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’un “lojistik merkez” haline getirilmesi yönünde ...
 
Bilinçli mükellefe teşekkür belgesi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, beraberindeki ...
Öztürk’ten teşvik uyarısı
AHMET AKBUĞA/İHA/Vali Öztürk, Aşkale gezisinde, tarımsal teşviklerin kırsal ...
Ekonomideki istikrarsızlığın belgesi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’da 2009 Yılı Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi ...
 
Erzurum AVM’den kadınlar kulübü projesi
Erzurum Alış Veriş Merkezi (AVM) Gönül Kahvesinde yapılan duyuru toplantısında ...
Pasinler’de tarımsal atılım
Ümit Ağsu (CİHAN)- Pasinler ilçesinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin şubesi açıldı.
Kavaflarda ‘Semaver Sezonu’ hazırlığı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Mevsimin yüzünü yaza doğru dönmesiyle birlikte, Kavaflar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva