ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Atatürk Üniversitesi Türkiye şampiyonu
Atatürk Üniversitesi Türkiye şampiyonu
Akpunar Termal Turizm yatırımlarını paylaştı
Akpunar Termal Turizm yatırımlarını paylaştı
ETÜ’de YTB gündemi
ETÜ’de YTB gündemi
HABERLER>EKONOMİ
27 Mart 2010 Cumartesi - 03:56

KUDAKA, Sosyal sermayeyi değerlendirecek

ERZURUM(CİHAN)- Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Rıfat Altan, bölgesel kalkınmada sosyal sermayenin büyük önem arz ettiği söyledi.

KUDAKA, Sosyal sermayeyi değerlendirecek

KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, kurulun üç ili temsil ettiğini hatırlattı. Ajansın bölgedeki bütün kesimlerin birleştiği bir platform olduğunu kaydeden Altan, "Kurumlar arası, devlet ve özel sektörün işbirliği yaptığı bir yerde kalkınma daha kolay olur. Bunu sosyal sermaye olarak açıklıyoruz. Dünyadaki birçok araştırmacı bölgesel kalkınmada bunun önemine değiniyor. Sosyal sermaye, buradaki manzaradır. Bir bölgedeki tüm aktörlerin işbirliği yaparak güven, saygı ve işbirliği kültürüdür. Kalkınma ajanslarından beklenen de budur." dedi. Kurumlar arası bilgi paylaşımının önemli olduğunun altını çizen Altan, iletişim ağı kurup karşılıklı güven oluşturmak gerektiğine dikkat çekti.
//KURUMSAL YAPILAŞMA
Göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmaları da anlatan Altan, bu süreçte yaptıkları diğer toplantı ve eğitim faaliyetlerini de dile getirdi. Kurumsallaşma kapsamında yaptıkları faaliyetleri ifade eden Altan, ajansın bugün itibariyle kurumsallaşmasını büyük oranda tamamladığını söyledi. Bölgesel kalkınmayı iki türlü hazırladıklarını bildiren Altan, birinin ön bölgesel diğerinin ise bölgesel gelişme planı olduğunu kaydetti. Ön bölgesel gelişme planının 2010 ile 2011 yıllarında uygulanacağını ifade eden Altan, önemli ve daha kapsamlı kalkınma planının ise 2011-2012 yıllarında uygulanacak olan bölgesel gelişme planı olduğunu dile getirdi.
//KUDAKA’YA OTUZ PERSONEL ALINDI
Bölgesel kalkınma planını hazırlamak için çeşitli araştırma çalışmalarında bulunacaklarına dikkat çeken Altan, "Bölgesel gelişme planı kapsamında doğru tespit yapılmalı. Sağlıklı bilgilere sahip değiliz. Hayvan varlığından, tarım alanlarına kadar elimizde doğru veriler yok. Bu verileri tespite yönelik çalışmalar olacak ve buna göre kalkınma planı hazırlanacak." şeklinde cümlelerini sonlandırdı.
Konuşmanın ardından KUDAKA'ya alınan 30 personel kendini tanıttı ve gündemin diğer maddelerine geçildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomide protesto gölgesi
ALİRIZA KOÇ/Merkez Bankası Protestolu Senet iller dağılımı şubat ayı sonuçlarını ...
“Erzurum’da tarım bitsin, isteniyor”
ÖKKEŞ SAATÇI (İHA) Dünyada Türkiye'nin üretim yapmaması için mücadeleye ...
Ajanslar, Doğu’yu kalkındırma yarışında
Erzurum’un içinde bulunduğu KUDAKA, Doğu Anadolu bölgesinin diğer illerini ...
 
Kadın STK’larına destek süreci başladı
Türkiye’nin az gelişmiş bölgeleri olan Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ...
KUDAKA Erzurum’da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) toplantısı Erzurum’da yapıldı
ABİGEM’den girişimcilik eğitimi
Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından küçük ...
 
“TOKİ inşaatçılığı bitirdi”
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve beş çimento fabrikasını bünyesinde ...
TESK, esnafın sorunlarını Başbakan’a sundu
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Mart ayı açlık sınırı 845 TL
Türk-İş, Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 845,11 TL, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva