KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, kurulun üç ili temsil ettiğini hatırlattı. Ajansın bölgedeki bütün kesimlerin birleştiği bir platform olduğunu kaydeden Altan, "Kurumlar arası, devlet ve özel sektörün işbirliği yaptığı bir yerde kalkınma daha kolay olur. Bunu sosyal sermaye olarak açıklıyoruz. Dünyadaki birçok araştırmacı bölgesel kalkınmada bunun önemine değiniyor. Sosyal sermaye, buradaki manzaradır. Bir bölgedeki tüm aktörlerin işbirliği yaparak güven, saygı ve işbirliği kültürüdür. Kalkınma ajanslarından beklenen de budur." dedi. Kurumlar arası bilgi paylaşımının önemli olduğunun altını çizen Altan, iletişim ağı kurup karşılıklı güven oluşturmak gerektiğine dikkat çekti.
//KURUMSAL YAPILAŞMA
Göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmaları da anlatan Altan, bu süreçte yaptıkları diğer toplantı ve eğitim faaliyetlerini de dile getirdi. Kurumsallaşma kapsamında yaptıkları faaliyetleri ifade eden Altan, ajansın bugün itibariyle kurumsallaşmasını büyük oranda tamamladığını söyledi. Bölgesel kalkınmayı iki türlü hazırladıklarını bildiren Altan, birinin ön bölgesel diğerinin ise bölgesel gelişme planı olduğunu kaydetti. Ön bölgesel gelişme planının 2010 ile 2011 yıllarında uygulanacağını ifade eden Altan, önemli ve daha kapsamlı kalkınma planının ise 2011-2012 yıllarında uygulanacak olan bölgesel gelişme planı olduğunu dile getirdi.
//KUDAKA’YA OTUZ PERSONEL ALINDI
Bölgesel kalkınma planını hazırlamak için çeşitli araştırma çalışmalarında bulunacaklarına dikkat çeken Altan, "Bölgesel gelişme planı kapsamında doğru tespit yapılmalı. Sağlıklı bilgilere sahip değiliz. Hayvan varlığından, tarım alanlarına kadar elimizde doğru veriler yok. Bu verileri tespite yönelik çalışmalar olacak ve buna göre kalkınma planı hazırlanacak." şeklinde cümlelerini sonlandırdı.
Konuşmanın ardından KUDAKA'ya alınan 30 personel kendini tanıttı ve gündemin diğer maddelerine geçildi.