KASAPLAR DURGUNLUKTAN ŞİKAYETÇİ
Kasaplar, kurban bayramının ardından satış yapamamanın sıkıntısını yaşıyor. Durgunluktan yakınan kasaplar, alım gücü düşüklüğününde bir diğer önemli etken olduğu kanaatinde.
İŞLER KESAT
Kasaplar odası Başkanı Kenan Ejder, kurban bayramının ardından satışların azaldığını kaydetti.Alım gücünün düşüklüğününde bu konuda bir diğer etken olduğunu belirten Ejder, “Et tüketiminde saklama koşullarına dikkat edilmelidir bayramın ardından önemli durgunluklar yaşıyoruz. Zaten alım gücü düşüklüğü bu konuda önemli bir olumsuzluk oluşturuyor” dedi.
Tüketicilerin et satın alırken fiyatının odanın belirlediği fiyata dikkat etmesi gerektiğini belirten Ejder, “ Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde etin kilo satış fiyatı 12 YTLye çıkıyor. Bu durumla karşılandığında odamıza iletilmeli veya zabıtaya şikayet edilmeli” dedi
KAÇAK ET SATIŞLARI ARTIŞ KAYDEDİYOR
Ramazan ayı ile birlikte kaçak et satışlarının arttığını belirten Ejder, “Kasapların en büyük sorunu kaçak et kesiminden kaynaklanıyor. Kaçak et kesimleri kayıtlı esnafı olumsuz etkiliyor, vergisini veren ve istihdama katkı sağlayan esnaf zarara uğratılıyor. Tarım İl Müdürlüğü’nü bu konuda uyguladığı bin YTL’lik ve cezayı yeterli bulmuyoruz. Halk sağlığını tehdit etmek bu kadar ucuz kavramlarla geçiştirilmemelidir” dedi.
VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
Kaçak kesime çözüm üretmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. Bunun yanında belediyelerin de bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz” dedi