ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de akreditasyon gündemi
ETÜ’de akreditasyon gündemi
10 Üniversite KUDAKAF'25’te buluştu
10 Üniversite KUDAKAF'25’te buluştu
Adnan Menderes’te yangın
Adnan Menderes’te yangın
PFDK’dan Erzurumspor kararı
PFDK’dan Erzurumspor kararı
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
HABERLER>GUNCEL
17 Haziran 2006 Cumartesi - 00:00

KADASTRO ÇALIŞMALARI 2008 YILINDA BİTİRİLECEK

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, Erzurum’da 218 köyde kadastro çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kadastro çalışmalarının 2008 yılında bitirileceğini ifade etti.

KADASTRO ÇALIŞMALARI 2008 YILINDA BİTİRİLECEK

KADASTRO ÇALIŞMALARI 2008 YILINDA BİTİRİLECEK Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, Erzurum’da 218 köyde kadastro çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kadastro çalışmalarının 2008 yılında bitirileceğini ifade etti. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, Erzurum’da 218 köyde kadastro çalışmalarının devam ettiğini belirterek, tapuda otomasyona geçileceğini ifade etti. Bölge Müdürlüğüne bağlı illerde 510 köyün kadastrosunun devam ettiğini belirten Ataman, “2006 yılında 136 köyde kadastro çalışması yapılacak. Erzincan, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illerinde hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bölgemizde kadastro çalışmalarının 1955 te başlamış, bugüne kadar bazı sorunlardan dolayı , kadastro çalışmaları tam anlamıyla yapılamamıştı. Şu an bölgede 512, yerleşim yerinde, Erzurum da ise 218 yerleşim yerinde kadastro çalışmaları devam etmektedir” dedi. Tapuda otomasyona geçileceğini belirten Ataman, “ Tapu işlemlerinde otomasyon işlemleri 2000 yılında başladı. Otomasyon işlemleri yaygınlaştırılacaktır” dedi. KADASTRONUN FAYDALARI Her köy, belediye sınırları içindeki her mahalle bir kadastro çalışma alanı olduğunu belirten Ataman, “ Kadastro konusundaki uyuşmazlıklarda müdürlüğümüze başvurulabiliyor.Kadastro çalışması yapacak ekip en az iki kadastro teknisyeni, muhtar ve üç asıl bilirkişiden oluşur. Kadastro teknisyenleri hazır bulunan mal sahipleri önünde varsa harita, tapu ve vergi kayıtları ile öteki belgeleri bilirkişi ve muhtarın bilgisinden de yararlanarak, inceler ve bu taşınmaz mal için kadastro tutanağı düzenlerler. Kadastro tutanağı ile taşınmaz mallar sınırlandırılır ve hak sahipleri belirlenir. Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra yapılan tespitlere itiraz edilebilir. İtirazlar kadastro komisyonunda incelenir. Kadastro tutanaklarına dayanılarak, askı ilanları hazırlanır ve 30 gün süre ile ilan edilir. İtirazı olanlar 30 günlük süre içinde kadastro mahkemelerinde dava açabilirler. Askı ilanı sonunda dava açılmayan taşınmaz malların sınırlandırma ve tespiti kesinleşir. Kadastro Müdürlüğü tarafından onaylanan kesinleşmiş kadastro tutanakları ile kesinleşmiş kadastro mahkemesi kararları en geç üç ay içinde tapu siciline kaydedilir” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"KARLA YOLLARIMI AYIRDIM" YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
ERZURUM gazetesi köşe yazarı ve İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü ...
Bir ilke imza attı
TÜBİTAK tarafından düzenlenen ''11. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları''nda ...
Dadaşkent’te doğalgaz sevinci
Dadaşkent İlk Kademe Belediyesi’nin Palen Doğalgaz ile protokol ...
 
AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI İLGİ GÖRÜYOR
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Fatih Hasdemir, Leonardo ...
KALİFİYELİ ELEMAN SIKINTISI, YATIRIMLARI ETKİLİYOR
AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz konuşmasında ilk önce yatırımın ...
ÖZÜRLÜLERE AKÜLÜ ARABA YARDIMI
Erzurum'un Narman ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ...
 
TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI ERZURUM'DA YAPILACAK
Türkiye Satranç Şampiyonası, 21-28 Haziran tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak.
ORTODANTİST SIKINTISINA ÇÖZÜM ARAYIŞI
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı ...
Liseli gençlerin mezuniyet sevinci
Oltu İlçesi Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle 13. dönem mezunları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva