Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "İstiklal Marşı, milletimizin tarih boyunca yaşattığı ve sıkı sıkıya bağlandığı değerlerin şiire dökülmüş halidir. Bu değerlerin ilki 'istiklaldir' diğeri ise Hakk'a tapmaktır." dedi.
//HALKLARIN KARDEŞLİĞİ YALANI
ASİMED Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, İstiklal Marşı'nın halk tarafından benimsenip, bestelenmiş şiir olduğunu dile getirdi. " İstiklal Marşı'nı okumayı istemiyoruz, onun yerine kendi marşımızı okumayı istiyoruz" şeklinde açıklama yapanları eleştiren Eğilmez, şöyle dedi:
"Bu düşünceyi dile getiren DTP'li ve PKK'lı grubun en çok kullandıkları söylemlerden birinin 'halkların kardeşliği' yalanı olmasıdır. Halkların kardeşliği gibi güzel bir cümle bile onların ağzından çıkınca büyük bir yalana dönüyor. Bu grubun marş çıkışından sonra hemen aklımıza şu sorular geliyor: 'Hani Türk -Kürt kardeşti? Hani bu ülkeyi beraber kurmuştuk? Hani bu ülke için beraber şehit olmuştuk? Hani bu topraklar için omuz omuza savaşmıştık? Hani bütün bunlar ortadayken siz haksızlığa uğramış ve hak ettiklerinizden mahrum kalmıştınız?' Bu çıkış; bu grupların sözde savundukları fikirlere tamamen ters düşen ve milletimizin her ferdinin ibretle izlemesi gereken bir provokasyondur."
//İSTİKLAL MARŞINI A NLAYARAK OKUMAK
Eğilmez, bazılarının, İstiklal Marşı'nı bir kere bile anlamaya çalışarak okumadıklarını vurguladı. İstiklal Marşı'nın vatan toprakları içersinde emperyalizme karşı mücadele veren herkes için yazıldığının altını çizen Eğilmez, şöyle devam etti:
"Mehmet Akif Ersoy'un milletimiz için yazdığı bu kutsal şiir, 12 Mart 1921 tarihinde yüce meclis tarafından, defalarca ayakta ve alkışlar eşliğinde okunarak Milli Marş olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı, milletimizin tarih boyunca yaşattığı ve sıkı sıkıya bağlandığı değerlerin şiire dökülmüş halidir. Bu değerlerin ilki 'istiklaldir'. Vatan toprağı üzerinde kendisini milletin bir bireyi olarak gören herkes için hürriyettir. Diğeri ise 'Hakk'a tapmaktır', İstiklal ile Allah inancı arasında sıkı bir bağlantı kurulmuştur. Marşın devamında Anadolu'nun sonsuza kadar vatan olacağının ilanı vardır. Bu marşı istemeyenler ya bu ülkeyi bölmek isteyen mihrakların kuklasıdır ya da bunların dedeleri o kutsal mücadeleyi verenlerden değillerdir. Araştırıldığında görülecektir ki kutsal marşımızı istemeyenlerin dedeleri de o tarihlerde, aynı bugün torunlarının yaptığı gibi devletin bölünmez bütünlüğüne ve milletin birlikteliğine karşı isyan halindeydiler. Kısaca vatan hainiydiler."