İNSANLARA ZARARLARI YOK
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof.Dr. İrfan Aslan, el büyüklüğündeki kelebeklerin, hem fiziksel, hem de biyolojik açıdan normal olduğunu söyledi.
Prof.Dr. Aslan, “Bu tür kelebekler özellikle geceleri uçtuğu için insanlar bunları pek göremez. Göründüklerinde de çok garip gelebilir. Kelebeğin büyük oluşunun en büyük nedenlerinden birisi tırtılının büyük olmasıdır. Bu kelebekler ağaçları yiyerek zarar verir. İnsanlara zararı olmaz” dedi.
İSPİRDE DOĞA ZENGİNLİĞİ
İlçede birçok evin bahçesinde bulunan söz konusu kelebekler, vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, İspir’in doğal güzelliklerinin yanında sahip olduğu canlı varlıklarla da ön plana çıkabileceğini anlatan vatandaşlar, “Bu kelebekler bazı geceler gökyüzünde adeta kar yağıyormuş gibi görüntü oluşturuyorlar. Gündüzleri de genellikle güneşten ve sıcaktan kaçan bu kelebeklere, otlaklarda ve bahçelerde rastlıyoruz. Bu kelebekler için Erzurum ve Erzurum dışından zoologlar bile geliyor. Çünkü öylesine farklı bir güzelliğe sahipler ki, görenlerin adeta nutku tutuluyor.” diye konuştular.