ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
10 köyde 10 atölye kurulacak
10 köyde 10 atölye kurulacak
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
HABERLER>EĞİTİM
19 Mayıs 2009 Salı - 04:07

“İslam’da kin’e yer yok”

GHA/Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ağırman Mardin’de yaşanan olaydan ders çıkarılması gerektiğini belirtti. Köylerde islam’ın sevgi ve hoşgörü dini olduğunun anlatılması çağrısında bulunan Ağırman, “ Vatandaşlarımıza husumet, kin ve öfkenin dinimizde yeri olmadığını aktaralım.” dedi.

“İslam’da kin’e yer yok”

 Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim Okuma, Hafızlık, Siyer ve Hadis yarışmalarının sonucunu düzenlediği ödül töreni ile açıkladı.
Belediye Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Belediye Başkan Vekili İbrahim Erdem’in yanı sıra Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, daire amir ve müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
YARIŞMACILARA 50 SORU YÖNELTİLDİ
Birden fazla kategoride düzenlenen yarışmada yarışmacılara 50 soru yöneltilirken, dereceye girenler tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Vakıf İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle başlayan ödül töreninde konuşan Erzurum İl Müftüsü Yakup Aslan, İslam Dini’nde insan öldürmenin günah olduğunu bile bile bazı yörelerde halen daha töre, anane ve mahalle baskısının bir hayli etkili olduğunu ve Kur’an ayetlerinin önüne geçtiğinin altını çizdi.
AĞIRMAN’DAN ÇAĞRI
Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise, Kur’an ve Sünnet ışığında yaşanabilecek bir hayatın önemine işaret etti.
Mardin’de yaşanan olaydan ders çıkarılması gerektiğini belirten Ağırman, “Gelin bizlere destek verin, köylerimizde de bu tür organizasyonlar yapalım. İnsanlarımıza Peygamber Efendimiz’in hayatını tüm boyutuyla anlatıp, okutalım. Kur’an okuyalım, okutalım. Vatandaşlarımıza husumet, kin ve öfkenin dinimizde yeri olmadığını aktaralım.” derken, insanlardaki manevi boşluğun doldurulmasının önemini anlattı.
Daha sonra ödül törenine geçildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim okuma, hafızlık, siyer ve hadis yarışmasında dereceye girenlere tek tek ödülleri verildi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ejder Tepesi 19 Mayıs 2009 Salı 10:01

Mevlâna,"Hiddet ve asâbiyette ölü gibi ol" derken,öfkemizi yenmemizi öğütlüyor.İslâm dini,hiçbir zaman kin,nefret dini değil,sevgi dinidir.İslâmiyet;merhamet,öğüt verici,ikna edici ve şefkât dinidir.Din kardeşlerine kar şı,kalbinde kin tutanlar,olgun müslüman sayılamazlar.Kin ve düşmanlık,müslüman ve insanları birbirinden ayırır,yeryüzünü fesada sürükler.Müslümanlar birbirlerine karşı sabrı tavsiye edecekler,hata ve yanlışı olanları dostça ve şefkatçe uyaracaklardır.Bu mübârek din,onun için son ve mükemmel dindir."ALLAH" gafletten uyandırsın.Âmin.

Yorumu oyla      7      5  
musa 19 Mayıs 2009 Salı 09:37

19 Mayıs - Yav bırak Mustafa abi yaa, sen mi kurtarıcan memleketi Allah aşkına! - Ama işgal zırhlıları... - Boşver şimdi sen işgal zırhlılarını filan... Gün gelir, memleketin malını mülkünü tapusuyla İngiliz’e satar bunlar. - Yok canım! - Yeminle söylüyorum, İngiliz vatandaşı bakan bile getirip koyarlarsa şaşma. - Ama ahval ve şerait... - Güzel abim yaranamazsın... Bak şimdi binicez bu dandik gemiye, taaa Samsun’a gidicez, savaş, boğuş, kendimizi paralayacağız, diyelim becerdik, devrim mevrim, anlata anlata dilinde tüy bitecek, sonra sen kahırdan ölücen, önce biraz ağlıycaklar, sonra gene "Son Osmanlı Padişahı" diye pankart açacaklar, mezarında dönücen. - Saltanat kalsın diyosun yani... - Alışmadık kıçta don durmaz abi, egemenlik megemenlik vereceğine, iki çuval kömür ver, daha iyi... Aha buraya yazıyorum, açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar, bu gemiyi de jilet yaparlar, söylemedi deme. - Efkárlandım be... - Yakma o cigarayı gözünü seveyim, yarın öbür gün belgesel yaparlar, keş gibi gösterirler seni haberin olsun. - Hal çaresi nedir peki? - Al padişahın kızını, yırtalım. - Millet ne olacak? - Onlar da ulemaya sorsun artık ne olacaklarını, bize ne, kendi düşen ağlamaz. - Laik olmasınlar mı, birey olmasınlar mı, kendi lisanları olmasın mı, şıhlara şeyhlere mi bırakalım kaderlerini? - Bak ne güzel söylüyorsun, kader der geçerler, takalım takkemizi bakalım dalgamıza, iş çıkarma başımıza... - İyi de, yazık olmaz mı? - Asıl bu yaptığını yaparsan yazık olur... Bazıları sana inanacak, etkilenecek, senin fikirlerini yaşatmaya kalkacak, hayatları kayacak, evleri basılacak, içeri tıkılacaklar, kimine saçını örtmediği için fahişe diyecekler, kimine milletin malını Arap’a satmayın dediği için komünist diyecekler, kimine Ne Mutlu Türküm Diyene dediği için faşist diyecekler, darbeci diyecekler... Yorma ahaliyi, kula kulluk edelim, rahat edelim. - Yok arkadaş, ben bi deniycem. - E sen bilirsin.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın ödüllü kurs
Erzurum Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası ...
Yıldırım, Erzurum’u temsil edecek
GHA/Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından hazırlanan ...
Edebiyat Fakültesi finale kaldı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Fakülteler ...
 
A.Ü’de 2011 düzenlemesi
Atatürk Üniversitesi’ne ait 400 kavaklık ormanda başlatılan düzenleme çalışmaları devam ediyor.
Bulut, Başarıyı Artırma Projesi’nde kararlı
Vali Bulut, “Erzurum ilinde öğrenci başarısını artırmak için bir dizi ...
Tarihçilerin mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencileri, ...
 
Okula devamsız çocuklara adres takibi
Okula kayıtlı olup da devam etmeyen 60 bin dolayındaki ilköğretim öğrencisi ...
Prof. Dr. Tiftik Dekanlığa atandı
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Mustafa ...
Engelli öğrencilerin gösterisi ilgi gördü
Dedekorkut İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Recep Birsin Özen Eğitim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva