ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cirit camiası yasta
Cirit camiası yasta
Temsili Kaymakam’dan spor kursu talimatı
Temsili Kaymakam’dan spor kursu talimatı
Yıldız: 23 Nisan’ı gurur ve sevinçle kutluyoruz
Yıldız: 23 Nisan’ı gurur ve sevinçle kutluyoruz
Tekin: Hepimizin bayramı kutlu olsun
Tekin: Hepimizin bayramı kutlu olsun
Tanfer:  ‘23 Nisan Türk Milletinin diriliş timsalidir’
Tanfer:  ‘23 Nisan Türk Milletinin diriliş timsalidir’
HABERLER>SİYASET
10 Kasım 2009 Salı - 02:45

İl Genel Meclisi’nde 2011 Gündemi

İHA/Erzurum İl Genel Meclisi’nde yalakalık tartışması yaşandı. Gençlik ve Spor Komisyonunun raporunu görüşmek üzere bugün toplanan mecliste komisyon başkanı Yusuf Kılıç ile MHP’li Bahattin Bağaçlı tartıştı.İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına devam etti. Meclis Başkanı İhsan Özdemir’in başkanlığında yapılan oturumda Gençlik ve Spor Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşüldü.

İl Genel Meclisi’nde  2011 Gündemi

//GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU RAPORU
2011 çalışmalarını izledikten sonra bir rapor hazırlayan Gençlik ve Spor Komisyonu, izlenimlerini rapor halinde meclise sundu. Raporu okuyan Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Yusuf Kılıç, 2011’le ilgili çalışmaların muntazam şekilde yürütüldüğünü söyledi. Konuşmasında, “Maalesef herhangi bir çalışma içine girmeyen bazı kesimler yine bildik taktikleriyle oturdukları yerden yapılan çalışmaları görmezden gelerek kasıtlı olarak çarpıtılmaya çalıştıklarını üzülerek müşahade ediyorum” ifadesini kullandı.
//BAĞAÇLIDAN İTİRAZ
Bu ifadelere itiraz eden MHP’li Bahattin Bağaçlı, “Biz meclis adına sizden yapılan çalışmaları içeren bir rapor hazırlamanızı istedik. Fakat siz adeta kurumun avukatlığına soyunmuş gibisiniz. Meclis üyeleri kurumların avukatlıklarını yapamazlar. Sizin kuruma yalakalık etmenize gerek yok” diye konuştu.
Bağaçlı’nın sözleri üzerine devreye giren meclis başkanı İhsan Özdemir, ‘yalakalık’ ifadesinin geri alınmasını istedi. Bağaçlı, yalaka sözünün yanlış olduğunu ifade ederek, “Ancak meclis üyelerinin kurumlarla ilgili rapor hazırlarken izlenimlerini yansıtmaları gerekir, kuruma avukatlık yapmaları vazifeleri değildir.”dedi.
//ERZURUM EVLATLARINA YER VERİLSİN
Gençlik ve Spor Komisyonunun raporunu okuyan Kılıç, 2011 oyunlarında yarışacak sporcuların Erzurum’un evlatlarını olmasının önemini belirtti. Kılıç, “Canla başla uğraş verdiğimiz bu organizasyonun en önemli boyutu bu oyunlar sırasında yarışacak başarılı oyuncular içerisinde Erzurum’un öz evlatlarının da bulunması hedeflerimiz olması gerekmektedir. Dereceye girecek Erzurumlu gençleri çıkarabilecek çalışmaları yapmak ve bu uğurda her ne gerekiyorsa yapılması kendi öz vazifemiz olmalıdır.”diye konuştu.
//YARIŞMACILARIN YÜZDE 70’İ ERZURUMLU
Komisyon raporunun okunmasından sonra meclis üyelerine 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNIVERSIADE) hazırlıkları ve yapılan çalışmalar hakkında brifing veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, inşaatların son durumunu anlattı.
2011’de yarışacak sporcuların yüzde 70’inin Erzurumlu gençlerden oluşacağını vurgulayan Çintimar, “Şu anda bu gençlerimizin değişik ülkelerdeki kampları yabancı hocalar nezaretinde devam ediyor.”dedi.
2011’le birlikte Erzurum’un olimpiyat şehri haline geleceğini işaret eden Çintimar, 2018 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak için Erzurum’un adaylık müracaatında da bulunacağını vurguladı.
MECLİS BÜTÇE MESAİSİNDE
Bu arada Kasım ayı toplantılarına geçtiğimiz hafta başlayan Erzurum İl Genel Meclisi toplantılarını ay sonuna kadar sürdürecek. Hafta içi her gün saat 10.00’da görüşmelerini sürdürecek olan meclis, 2010 bütçesini belirleyecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Atatürk yüreğimizde yaşıyor”
İHA/TBMM Başkanı Şahin, Cumhuriyet'in ilanıyla Türk insanına çağdaş uygarlığın ...
Çığlık’tan tanıtım eleştirisi
İHA/Milletvekili Çığlık, Erzurum'un 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ...
Ertugay ve Aydın MYK’da
GHA/Milliyetçi Hareket Partisi’nin 9. Olağan Genel Kurul’unda yeniden ...
 
DABB 2010 hedefini belirledi
GHA/ Doğu Anadolu Belediyeler Birliği (DABB) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen ...
SP, belge söylentilerine yoğunlaştı
CİHAN/Partisi'nin 5. Bölge Toplantısı için Erzurum'a gelen SP Genel Başkan ...
"7 yıldır neredeydiniz?"
Hükümetin yüzde 2.5 oranındaki utanç verici zamlarla memur ve emekliye ...
 
Kaymakam Erdem’e ziyaretçi akını
İHA/AK Parti Pasinler İlçe Başkanı Rahmi Kaya Pasinler Kaymakamı Zekayi ...
SP’den Siyasi Eğitim Zirvesi
GHA/SP, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan teşkilat eğitim ...
Ecevit törenle anıldı
Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Kurucu Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gerçeğin de Gerçeği
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva