HAYVANCILIK KOOPERATİFLERİNE DESTEK SÜRÜYOR
Tarım Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından, köylerde kurulan hayvancılık kooperatiflerine verilen desteklerde Erzurum, Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldı.
Erzurum Milletvekili Doç. Dr. Ömer Öyılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında AK Parti Hükümetinin göreve geldiğinden beri hayvancılığın gelişmesi için her yıl köy bazında kurulan tarımsal kalkınma kooperatiflerine verdiği desteğin bu yıl da devam ettirildiğini söyledi.
Milletvekili Özyılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “Hayvancılığın bölgemiz için çok büyük önem taşıdığını ve bölgemizin bu konuda gelişmesinin hem çiftçimize hem de ekonomimize büyük katkılar sağlayacağını biliyoruz. Hükümetimiz desteklenecek bu projelerin özellikle Erzurum'da sayı olarak fazla olmasını sağladı. Tüm Türkiye çapında pek çok il 3-5 civarında projesini ancak kabul ettirebilirken, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Erzurum 17 adet proje ile bu yönde yapılan desteklerin en iyisini aldı. Bu sonuç hükümetimizin bölgemiz hayvancılığının gelişmesi için vermiş olduğu önemi açıkça göstermektedir. Bölgemizin kalkınması için vermiş olduğumuz bu hizmetler artarak devam edecektir.”
Projeleri kabul edilen Tarımsal Kalkınma (hayvancılık) Kooperatifleri şunlar:”Aşkale - Güllüdere, Aşkale- Ortabahçe (Cinis), Çat - Soğukpınar, Ilıca - Alaca, İspir - Yeşiltepe-Mescitli-Kızılhasan, Köprüköy - Güzelhisar, Merkez - Dereboğazı, Narman - Koyunören, Narman - Pınaryolu-Taşören-Kışla, Oltu - Çengelli, Oltu - Güzelsu, Pasinler - Kevenlik, Pasinler - Taşkaynak, Pasinler - Tepecik, Şenkaya - Evbakan, Tekman - Çevirme, Tortum - Tortumkale.”