Yaklaşık yüz çocuğun futbol eğitimini üstlenen kulüp, kısıtlı imkanlarına rağmen kısa sürede profesyonel kulüpleri imrendirecek başarılara imza atmanın gururunu yaşıyor. Düzenlediği basın toplantısıyla kulübün faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi veren Eğitimgücüspor Kulübü Başkanı Zeki Arıcıoğlu, yönetim mantıklarının şirket, kaynaklarının insan, idollerinin Erçimsan olduğunu söyledi.
KENTİN FUTBOL KAYNAKLARI DEĞERLENDİRİLECEK
Erzurum’un futbol potansiyelini ortaya çıkarmak için yola çıktıklarını belirten Eğitimgücüspor Kulübü Başkanı Zeki Arıcıoğlu, “Marka değeri ile ulusal düzeyde tavan yapan futbolumuz, yerel manada ise içler acısı bir süreci yaşıyor. Bu durum, uluslararası büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak ilimiz açısından önemli bir eksiklik. Bu eksiği gidermek için yola çıktık. Bilindiği gibi bölgemiz son yıllarda sportif faaliyetler babında kısır bir süreçten geçiyor. Bu olumsuz tablo tüm spor dallarında olmasa da özellikle futbolda belirgin bir hal almış durumda. Bu vesile ile Erzurum Eğitimgücüspor Kulübü olarak taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği gerçeğinden hareket edip suyun kaynağına inerek, çözüm bulma hedefi ile bir yapılaşmaya girdik.”diye konuştu.
EĞİTİM GÜCÜ YETENEKLERİ DEĞERLENDİRİYOR
Arıcıoğlu, bölge futbolundaki, yaşanan başarısızlığın sebebinin alt yapıdan yoksun ve günü kurtarmaya dönük çalışmalar olduğunu da belirterek, kulübün kuruluş amacını şöyle açıkladı: “Profesyonel liglerde mücadele eden, ilimizde yetişmiş futbolcuların sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az olması, altyapı yetersizliğini gözler önüne sermektedir. Biz Yaklaşık sekiz ay önce açmış olduğumuz futbol şubemizle bu coğrafyada var olduğuna kesin kanaat getirdiğimiz potansiyeli değerlendirmek odaklandığımız tek düşüncedir. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimizin üstün gayretleri neticesinde keşfettiğimiz bu potansiyeli değerlendirerek, uzun vadede bölge futbolunu ayağa kaldırmanın inancını taşımaktayız. Bunu başaracak potansiyele ve birikime sahibiz.”
SINIRLI İMKANLARLA HİZMET ÜRETİYORLAR
Beden Eğitimi Öğretmenleri Levent Çakmur, Alparslan Topçu, Kayhan Yaşar, Erhan Göktaş ve Fatih Kula’nin eğitmen, Yrd. Doç. Dr.Fuat Gündoğdu, Ersin Murat Aydın ve Muammer Aktaş’ın yönetici olarak görev yaptığı Eğitimgücüpor Kulübü’nün kısıtlı imkanlarına rağmen kısa bir zamanda önemli mesafe aldığını da anlatan Başkan Arıcıoğlu, “Henüz yapılaşmamızın ilk yılı olmasına rağmen lisanslı sporcu sayımızı yetmiş beşe çıkardık. Katıldığımız Futbol B Gençler liginde il üçüncüsü, Basketbol Gençler liginde ise İl şampiyonu olup Erzurum’u Doğu Anadolu Bölgesinde üçüncülük derecesiyle temsil ettik. Elde ettiğimiz bu başarılar doğru bir yapılaşma içerisinde olduğumuzun ispatıdır. Sabır ve metanetle çalışma şuurunu kaybetmediğimiz takdirde hedefimize daha çabuk ve tam isabetle ulaşacağımız konusunda inancımız tamdır..”dedi.