Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ve beraberindeki federasyon yönetim kurulu üyeleri Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, federasyonun, Erzurum adıyla il ve ilçelerde kurulan derneklerin bir araya gelmesi sonucunda 2002 yılında kurulduğunu bildirdi.
2003 yılında ise beş derneğin birleşmesiyle Türkiye’de il adı ile ilk defa bölgesel bir federasyon kurulduğunu anlatan Okumuş, şu bilgileri verdi: “Ege Bölgesi’nde bugün itibariyle, Uşak’ta 1, Denizli’de 1, Aydın’da 4, Manisa’da 5, Muğla’da 2, İzmir ve ilçelerinde 43 adet olmak üzere Erzurumluların kurmuş olduğu 56 adet dernek bulunmaktadır. Aralarından 35 dernek federasyonumuza bağlıdır. Bunlardan 1’i köy derneği, 8’i ilçe derneği, 26’sı da il derneğidir.”
//EGE’DE DADAŞLARIN GÜÇ BİRLİĞİ
“Federasyonumuz, Ege’de yaşayan Erzurumlular adına ülke sevdasında birleştirici ve bütünleştirici bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’nin, Ege Bölgesi’nin ve Erzurum’un milli ve manevi meselelerinde ülkemizin birlik ve beraberliği için diğer illere ve bölgelere ait federasyon, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli diyalog halindedir” diyen Muzaffer Okumuş, şunları kaydetti: “2008 yılında yapılan adrese dayalı nüfus sayımı sonucunda İzmir’de nüfus yoğunluğu açısından yapılan sıralamada Manisa’dan sonra en kalabalık ikinci il olarak gelmekteyiz. Federasyonumuz bünyesinde, Ege Bölgesi Sanayi Odasında Meclis Üyesi, İzmir Ticaret Odasında Meclis Üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimcileri İl Başkanı, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı, İzmir Tüpçüler Odası Başkanı, 8 sanayici, 21 işadamı, 10 yönetici ve bürokrat ile çeşitli mesleklere ait her düzeyde birikimli ve donanımlı arkadaşlarımız federasyonumuzda görev yapmaktadır.”
//ERZURUM’A SAHİP ÇIKMALIYIZ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak, Erzurum’un, zengin tarihi ve kültürel birikimiyle Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri olduğunu hatırlattı. “Erzurum hassasiyeti, duyarlılığı yüksek bir şehrimizidir; milli varlığımızın adeta kalbi hükmündedir. Kalp rahatsız olursa vücudun diğer bütün organları da rahatsız olur. Bu nedenle Erzurum’a tüm millet olarak sahip çıkmak hepimizin görevi olmalıdır” diyen Koçak, Erzurum’un göç vermeye devam ettiğini, kış turizmi, sağlık, eğitim ve hayvancılık konularındaki devam eden yatırımların ve girişimlerin göçü önemli ölçüde durdurmasının beklendiğini anlattı.
Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin 50 bini aşan öğrencisi, 2 bin 500 civarındaki öğretim kadrosu, göz alcı yerleşkesi ve 50 yılı aşan tecrübesiyle Türkiye’nin ilk on üniversitesi içinde yer aldığını söyledi. Atatürk Üniversitesi’nden mezun olan 130 bin civarındaki eğitilmiş insanın Türkiye’nin her köşesinde görev yaptıklarını hatırlatan Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin, sadece bölgesindeki onlarca üniversitenin değil, Türkiye’deki diğer tüm üniversitelerin kurulmasında ya bilfiil görev yaptığını ya da akademik kadrolarıyla onların doğum süreçlerine iştirak ettiğini kaydetti.
Koçak, federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Atatürk Üniversitesi’ni simgeleyen birer tabak ile Erzurum türküleri CD’si ve kitap hediye etti.