//DENETİM SIKLIĞI
Trafik Şubesi olarak, ildeki trafik sorunlarını bertaraf etmek ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan şube yetkilileri, “Her sürücü için bir polis memuru görevlendirilemeyeceği gibi, hataların ceza kesilerek ortadan kaldırılacağına da inanmıyoruz. Bu, toplumsal bilinç meselesidir. İnsanları önce eğitmek, bilinçlendirmek ve kuralları özümsemelerini sağlamak gerekiyor. Yani önce eğitim, ardından kontrol ve sonra denetim.” diye konuştular.
//ERZURUM’UN YOL KALİTESİ
Trafik kazalarında sürücü hatalarının olduğu kadar, yol kalitesinin de çok önemli olduğuna dikkati çeken Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ilgilileri, “Bölgedeki diğer illere bakıldığında, Erzurum’daki yol kalitesinin çok daha üstün olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında ilimizde yapımlarına hız verilen üst ve alt geçitlerin, en azından can kaybına neden olan kazaların önlenmesinde büyük rol oynadıklarını da belirtmek gerekir.” şeklinde konuştular.
Ekiplerin Erzurum genelinde yapmış oldukları uygulama ve denetimler sonucunda karşılaştıkları her sıkıntı için öncelikle acil eylem planı hazırladıklarını ve akabinde bu planı uygulamaya soktuklarını anlatan konu ile ilgililer, “Önce sorunu tespit ediyor, ardından sorunu ortadan kaldırmak için strateji belirliyoruz. Bu şehirdeki trafik sorununu hep birlikte çözeceğiz. Vatandaşımız kurallara karşı duyarlı olacak, biz de bu kuralları insanlara cezalarla değil, eğitimle benimseteceğiz.” diye konuştular.