ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Karayollarından kar mesaisi
Karayollarından kar mesaisi
Erzurum’da neler oluyor!
Erzurum’da neler oluyor!
HABERLER>GUNCEL
14 Kasım 2005 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Kamu, kalkınma umudu Doğu Anadolu Bölgesi ve bölgenin merkezi ili konumundaki Erzurum’da, önceki yıllara göre hız düşürse de beyin, emek ve sermaye göçü sürüyor. Bu durum; özel sektörü yeterince güçlü olmayan bölge ve ilin, yaşanabilir olabilmesi için kamu yatırımlarının artırılmasını zorunlu kılıyor.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Kamu, kalkınma umudu Doğu Anadolu Bölgesi ve bölgenin merkezi ili konumundaki Erzurum’da, önceki yıllara göre hız düşürse de beyin, emek ve sermaye göçü sürüyor. Bu durum; özel sektörü yeterince güçlü olmayan bölge ve ilin, yaşanabilir olabilmesi için kamu yatırımlarının artırılmasını zorunlu kılıyor. KAMU YATIRIMLARININ ARTIRILMASI KAÇINILMAZ Ekonomisi durgunlaşan bölgeden gelişmiş bölgelere doğru meydana gelen göçler; bir yandan bu bölgede yerel efektif talep hacmini daraltırken, diğer yandan da yerel gelişmenin temel unsurları olan genç işgücü ve sermayenin bölge dışına akması anlamına geliyor. Bu durum, azgelişmişlik kısır döngüsü kavramını desteklercesine, zaten geri olan bölgeyi giderek durgunluğa itiyor ve kaçınılmaz olarak kamu yatırım müdahalesini gerekli kılıyor.. TOPLUMSAL SORUMLULUK Doğu Anadolu Bölgesinde, dinamik faktörleri emme şeklinde ortaya çıkan göç olgusu, yerel ekonominin gelişme ivmesi kazanmasını zorlaştırıyor.. Bu durumda da kamu müdahalesini, yani istihdama yönelik kamu yatırımlarının artırılmasını zorunlu kılıyor. Doğu Anadolu bölgesinde gelişmeyi başlatmak ve hızlandırmak için kamu yatırımlarını artırmak, toplumsal sorumluluk halinde. DOĞU KAMU’YA MUHTAÇ Bölgesel gelişme; kamu, özel ve gönüllü sektörlerin birlikteliği ve etkinliği ölçüsünde başarılı olabiliyor. Kamu sektörünün bölgesel dengeleri sağlama amacıyla kaynak dağılımına yön vermediği durumlarda, Doğu Anadolu bölgesindeki gibi yetersiz ve zayıf piyasa güçlerinin bunu tek başına sağlaması güç. Doğu Anadolu Bölgesinin gelişme sürecine katılabilmesi, bölgenin özel sektör yatırımları yanısıra, kamu yatırım harcamaları ve kamunun diğer harcama kalemlerinden daha fazla pay almasını gerektiriyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
KAR GELİYOR Hafta sonunu güneşli geçiren Erzurum’da bugün ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERVAK’tan 2 kamyon yardım Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) ...
Erzurum’da inşaat maliyetleri yüksek
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Ünal Kıraç, inşaat sektörünün ...
 
TÜRK İŞ’TEN ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ
Türk İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, 29 Kasım’da toplanacak ...
Borçlar yeniden yapılandırılıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler ...
Şeker-İş Sendikası Başkanı Keskin:
ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRME DIŞI KALMALI Şeker-İş Sendikası Başkanı ...
 
Yaşlılar en fazla mutfakta kaza yapıyor
Erzurum'da yapılan bir araştırmada, yaşlıların en fazla mutfakta ev kazası ...
Kamu-Sen'e göre:
açlık sınırı 719 YTL Türkiye'de açlık sınırı 719 YTL 25 YKr, dört kişilik ...
Kadastroda hedef: 2008
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, bölgeye bağlı illerde kadastro ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva