TİCARET SEKTÖRÜNDE
İbre Bayrama yöneldi
Erzurum’da ticaret sektörü portföyünü değiştirerek, Ramazan Bayramına hazırlanıyor. Ay içinde yükselen kent ticaret hacminin bayramla birlikte daha da büyümesi ve kış mevsimi dolayısıyla ortaya çıkan ihtiyaçlara göre şekillenerek canlı kalması bekleniyor.
GIDA SEKTÖRÜNDEKİ YOĞUNLUK GİYİME KAYIYOR
Ramazan ayında özellikle gıda sektöründe çok ciddi bir canlanma gözlendi. Kentteki ticaret bu sektöre yoğunlaşırken, hane halkı tüketim harcamaları da gıdaya endekslendi. Yaklaşan Ramazan ayıyla birlikte, harcama yönü ev eşyası ve giysiye yoğunlaşıyor.
TÜKETİME YÖNELİK SEKTÖRLERDE CANLANMA
Kentte üretim sektörlerinin tamamında ciddi bir durgunluk yaşanırken, tüketime yönelik sektörlerde ise belirgin bir canlanma ve artan bir alışveriş potansiyeli var. Kamu çalışanlarının gelirleri ticaret sektörünü ayakta tutmaya devam ederken, kredili satış yapan esnaf da diğer kesimlerden nasibini alıyor.
TİCARET SEKTÖRÜ NAKLİYEDEN BEZGİN
Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, ciddi bir hareketlilik yaşayan Erzurum’daki ticaret sektörü, il içi üretimden beslenmediği için, mal arzının kaynağını diğer illerden sağlıyor. Bu da ulaşım masrafları bulunması yüzünden fiyatların kısmen de olsa artışına neden oluyor. Ticaret sektörünün en büyük açmazı olan nakliye sorunun giderilmesi ise hem il içi üretimin artmasına ve hem de Erzurum’a kargo uçak servislerinin konmasına bağlı.