Eğitime katkıları büyük
MEHMETÇİK DERSHANESİDERS BAŞI YAPTI
Oltu İlçesi'nde Garnizon Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 'Mehmetçik Dershanesi'nde, düzenlenen törenle 2005-2006 eğitim-öğretim yılına başlandı.
BÜYÜK HEDEFLERİ AMAÇLIYORUZ
Açılış töreninde konuşan Topçu Binbaşı Vural Arslan, toplam 91 öğrenciyle yeni eğitim-öğretim sezonuna başladıklarını ve Mehmetçik Dershanesi olarak büyük hedeflerin amaçlandığını söyledi. Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS) 23, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) ise 68 olmak üzere toplam 91 öğrencilerinin bulunduğunu belirten Binbaşı Arslan, "Amacımız, Oltu Garnizon Komutanlığı olarak, eğitim-öğretim alanında da halkımıza hizmet vermek, geleceğimizin teminatı olan bu gençlerin yetişmesine önayak olmak. Bu gaye ile dershanemiz faaliyetini sürdürmektedir" dedi.
ÖĞRENCİLER MEHMETÇİK’E MİNNETTAR
Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplam 36 saat kurs, 20 saat etüt yaptıklarını anlatan Binbaşı Arslan, bu yıl ilk defa açtıkları hafta sonları 10 saat kurs ve 1 saat etüt programı uyguladıkları OKS kursuna da yoğun ilginin olduğunu ifade etti.
Oltu Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Göksel Ahçı ise herhangi bir menfaat beklemeden eğitim alanında yapılan bu hizmetin halk tarafından da desteklendiğini görmenin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
ALBAY AHÇI:BAŞARININ YOLU ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇER
Kurmay Albay Göksel Ahçı, "Mehmetçik Dershanesi olarak kendimizi kimseye rakip görmüyoruz. Seçilmiş, deneyimli öğretmenlerimizle eğitim alanında biz de varız diyoruz. Bu gençlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Fakat gençlerimiz şunu da iyi bilmelidirler ki, üniversiteyi öğretmenler kazandırmaz, onlar sadece yol gösterir, formülü verir ama çabanız ve çalışmanız doğrultusunda siz kazanırsınız" diye uyarılarda bulunurken, öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.
Konuşmaların ardından Garnizon Komutanı Ahçı ve beraberindekiler, öğrencilerle bir süre sohbet etti.