''ERMENİ VAHŞETİ'' KONFERANSLA ANLATILDI
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, Ermeni çetelerinin parçalayarak öldürdükleri Türklerin etlerini kazanlara koyarak kavurma yaptıklarını belirtti. Solmaz, ''Bu etleri yiyecek içecek bulamayan, açlıktan bitap düşmüş Türk esirlere vermişlerdir. Ama kavurmanın içinden çıkan parmak ve kulak parçalarını gören Türkler, bu kavurmaları yemeyi reddetmişlerdir'' dedi.
ERMENİ VAHŞETİ UNUTULAMAZ
Yrd. Doç. Dr. Solmaz, AÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Ermeni Vahşeti'' konulu konferansta, Ermeni çetelerinin Türklere yaptığı katliamlardan örnekler verdi.
Ermeni mezalimini yaşayanlar ve onların çocuklarıyla görüşmeler yaparak, yaşanan vahşetin boyutlarını gözler önüne sermeye çalıştığını ifade eden Solmaz, Ermeni çetelerinin Erzurum, Kars, Iğdır, Van bölgelerinde profesyonel katillerin bile akıllarına gelmeyecek yöntemlerle Türkleri katlettiklerini söyledi.
TÜRK KADINLARINI PARÇALAYARAK ÖLDÜRDÜLER
Türk kadınlarının namusları için yüzlerine çamur ve toprak sürerek Ermeni çetecilerinden korunmaya çalıştıklarını kaydeden Solmaz, katliamlarında kurşun harcamak istemeyen Ermenilerin hızarcılar, baltacılar, bıçakçılar diye gruplara ayrılarak savunmasız masum Türkleri kadın, çocuk, ihtiyar ayrımı yapmadan keserek ve parçalayarak öldürdüklerine dikkati çekti.
CAMİLERDE YÜZLERCE İNSAN YAKTILAR
Yaşanan vahşeti canlı tanıkların ifadelerine dayanarak aktardığını belirten Solmaz, Ermeniler tarafından tecavüz edilen birçok kadının intihar ettiğini belirtti.
Ermeni çetelerinin on binlerce Türkü büyük binalara, camilere doldurarak canlı canlı yaktıklarını belirten Solmaz, şöyle konuştu: 'İnsanlık dışı her yönteme başvuran Ermeniler, kadınların göğüslerine cep şeklinde kesmişlerdir. Birçok insan elleri ve ayaklarından duvara çivilenerek katledilmiştir.
Tüm bu vahşetin en acımasızı ise hamile kadınların karınlarındaki çocukların cinsiyeti üzerine iddiaya girmeleri olmuştur. Ermeniler, iddiayı kazanan tarafı öğrenmek için Türk kadınların karınlarını keserek bebeklerini bile çıkarmışlardır.''
İNSAN ETİNDEN KAVURMA YAPTILAR
Ermeni çetelerinin parçalayarak öldürdükleri Türklerin etlerini kazanlara koyarak kavurma yaptıklarını ifade eden Solmaz, ''Bu etleri yiyecek içecek bulamayan, açlıktan bitap düşmüş Türk esirlere vermişlerdir. Ama kavurmanın içinden çıkan parmak ve kulak parçalarını gören Türkler, bu kavurmaları yemeyi reddetmişlerdir'' dedi.
Türkleri katliamla suçlayan Ermenilerin vahşetinin dünyaya çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Solmaz, ''Ermenilerin savunmasız Türkleri doldurarak yaktıkları bazı binaları ibret abidesi olarak korumak yerine maalesef yıkarak yerlerine bina yapmışız. Halbuki bunları vahşetin belgesi olarak korumak zorundaydık'' diye konuştu.