Sağlıkta Erzurum mührü
Erzurum, Sağlık Bakanlığı düzeyinde 5 hükümette üç siyasetçi tarafından temsil edildi. Somunoğlu, ülkede devlet hastanelerinin çoğalmasında öncü oldu, Kitapçı bakanlık ihalelerini kalıcı disipline kavuşturdu, Akdağ sağlıkta dönüşüm projesini hayata geçirdi.
Erzurum, Türk Siyasetinde barometre özelliğini ve itibarlı il olma kimliğini koruyor. Genel ve yerel seçimlerde ildeki siyasi atmosfer ve sonuçların Türkiye genelini özetler durumda olması Erzurum’u Türk siyasetinin aynı zamanda nabzı kılıyor.
DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ OLMADI
Erzurum Cumhuriyet tarihi boyunca kurulan 60 hükümetin 27’sinde ikisi başbakanlık olmak üzere bakanlık düzeyinde temsil edildi. İl Milletvekilleri, Yasama gücü içinde Dışişleri Bakanlığı dışındaki bütün bakanlıklarda görev yaptılar.
İKİ KEZ BAŞBAKAN ÇIKARDIK
Erzurum’u muhtelif dönemlerde temsil eden 20 milletvekili Cumhuriyet Hükümetlerinin 27’sinde 2 Başbakanlık, 5 Devlet Bakanlığı, üç sağlık bakanlığı, üç İçişleri, iki Ulaştırma Bakanlığı, birer kez de Milli Savunma, Milli Eğitim, İmar İskan, Tarım ve Köy İşleri, Kültür, Adalet ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı görevlerinde bulundular.
AKDAĞ, BİR İLKE İMZA ATIYOR
60’ıncı Hükümette Sağlık Bakanı olan ve üçüncü dönem görevini sürdürecek bulunan Bakan Recep Akdağ, Edip Somunoğlu ve Nihat Kitapçı’dan sonra bu görevi üstlenen üçüncü Erzurumlu Bakan oldu. Akdağ, bakanlık görevini 2011’e kadar sürdürmesi durumunda Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı olarak bir ilke de imza atacak.