BANGKOK'DA DADAŞ İZLERİ
Dünya Üniversite Oyunları Federasyonu FISU'nun resmi daveti üzerine 24. Yaz Oyunları'nın yapılacağı Tayland'ın başkenti Bangkok'a giden ve 3 gündür çalışmalar yapan Erzurum heyeti, Pazar günü standını kurdu. Diğer ülkelerle birlikte FISU Genel Kurulu'nun yapıldığı salonun önüne kurulan standa çok sayıda ziyaretçi geldi. Türkiye'nin Tayland Büyükelçisi Çınar Aldemir ve Tayland'da eğitim veren Türk okullarının yönetici ve öğretmenleri de heyetin bulunduğu Dusit Otele gelerek standı ziyaret ettiler. Ziyaretçilere burada Türk lokumu ikram edildi.
BÜYÜKELÇİ ALDEMİR, HEYETE DESTEK VERDİ
Erzurum heyetine yakın ilgi gösteren Türkiye'nin Tayland Büyükelçisi Çınar Aldemir, ülkesine ait bu tür bir organizasyonun görev yaptığı yerde gerçekleştirilmesinden büyük onur duyduğunu belirtti. Büyükelçi Aldemir, standda Vali Celalettin Güvenç başkanlığındaki Erzurum heyeti ile bir süre sohbet etti. Büyükelçi Aldemir, 16 Ocak 2007 tarihinde İtalya'nın Torino kentinde kararın açıklanması ve Torino heyeti için Erzurum'da tertiplenen karşılama filmini ilgiyle izledi.
KİLLİAN TÜRK LOKUMUNU TATTI
Erzurum standının diğer bir ziyaretçisi de FISU Yönetim Kurulu Başkanı George Killian oldu. Killian standda Türk lokumunun tadına baktı. Bu arada Genel Kurulun ilk oturumunda Başkanlığa aday olan Killian yapılan oylamada diğer iki rakibini geride bırakarak yeniden başkan seçildi. Killian'ın yeniden FISU başkanı olması Türk heyetinde memnuniyetle karşılandı.