Nisan’da kayak keyfi
Akdeniz ve Ege bölgelerinde denize girilirken, Erzurum Palandöken Kayak Tesisleri kayak severleri ağırlamaya devam ediyor.
Halen 1.5 metre karın bulunduğu Palandöken'e hafta sonu tatili için gelen çok sayıda kayak sever, ilkbaharda güneş altında kayak yapmanın keyfini yaşadı. Çevre illerden gelen kayak severler, "Yarın çocukların bayramı, bugün de bizim. Türkiye dört mevsimin yaşandığı ender ülkelerden biri. İlkbaharda kayak yapmak gerçekten güzel" dedi.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar da, genelde 1 Nisan itibariyle karın pistlerden çekileceği, kayak yapılamayacağının düşünüldüğünü belirterek, "Erzurum Palandöken'de her yıl en az Mayıs'ın 15'ine kadar pistlerden kar kalkmıyor. Bu tarihe kadar, kar ve pistler mükemmel oluyor. İnsanların denize girdiği bir mevsimde Palandöken'de kayak yapılabiliyor. Ülkemizin diğer bölgelerine denize girmek için gelen turistler, aslında günübirlik turlarla uçakla Erzurum'a gelip, kayak yapıp dönebilir.
Türkiye dört mevsimin aynı anda yaşandığı bir ülke. Nisan ayının sonu gelmesine rağmen bugün yaklaşık 2 bin kişi kayak yapıyor" diye konuştu.