ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
10 köyde 10 atölye kurulacak
10 köyde 10 atölye kurulacak
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
HABERLER>GUNCEL
18 Ekim 2006 Çarşamba - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

ERZURUM’UN SOSYAL VE EKONOMİK SORUNLARININ TEMELİNDE GÖÇ VAR GÖÇ BELİMİZİ BÜKTÜ Erzurum’dan 1975 ile 2000 yılı arasındaki 25 yıllık dönemde 126 bin 693 kişi göç ederken, aynı dönemde Erzurum 80 bin 202 kişilik göç aldı.

Erzurum Gazetesi Arşiv

ERZURUM’UN SOSYAL VE EKONOMİK SORUNLARININ TEMELİNDE GÖÇ VAR GÖÇ BELİMİZİ BÜKTÜ Erzurum’dan 1975 ile 2000 yılı arasındaki 25 yıllık dönemde 126 bin 693 kişi göç ederken, aynı dönemde Erzurum 80 bin 202 kişilik göç aldı. Erzurum Türkiye’nin en fazla göç veren illeri sıralamasında 1975-80 yıllarında 8’inci; 1980-85 yılları döneminde 4’üncü, 1985-1990 yılları döneminde 5’inci, 1995-200 döneminde ise 14’üncü sırada yer aldı. ALINAN GÖÇ AZ 25 yıllık dönemde Erzurum kent merkezine ülkenin değişik şehirlerinden 50 bin 99, ülkenin çeşitli kırsal alanlarından ise 16 bin 251 kişi göç etti. Bu dönemde 10 bin 770 şehirden köye ve 3 bin 82 kişi de köyden köye göçtü. VERİLEN GÖÇ ÇOK 1975-2000 yılları arasındaki 25 yıllık dilimde Erzurum’dan 126 bin 693 kişi göç etti. Göç edenlerin 69 bin 964’ü kent merkezi; 32 bin 722 kişi ise Erzurum köylerinde yaşayanlardan oluştu. Bu dönemde göç edip Erzurum merkezde yaşayan 14 bin 943, Erzurum kırsalından ise 9 bin 64 kişi de ülkenin değişik bölgelerindeki köyleri tercih ettiler. EN FAZLA GÖÇ 1985-90 YILLARINDA OLDU Türkiye İstatistik Kurumu Göç istatistiklerine göre Erzurum’dan il dışına en fazla göç 1985 ile 1990 yılları arasında gerçekleşti Bu dönemde 88 bin 298 kişi Erzurum’dan gitti, net göç hızı eksi binde 113.2 oldu. NET GÖÇ HIZI Verilere göre 1975-1980 yılları arasında 46 bin 93, 1980-1985 yılları arasında 48 bin 745, 1995-2000 yılları arasında ise 46 bin 495 Erzurumlu göç etti. Net göç hızı 1975-80 arasında eksi binde 66.3, 1980-85 döneminde eksi binde 64.8, 1985-1990 diliminde eksi binde 113.2, 1995-200 yılları arasında ise eksi binde 54.8 oldu. BÖLGENİN GÖÇ ŞABLONU İÇ KARARTICI Erzurum’un içinde yer aldığı Kuzeydoğuanadolu bölgesinden 2000 yılında256 bin 922 kişi göç etti, bölgenin net göç hızı binde eksi 49.8 oldu. Bölge en fazla göç veren bölgeler sıralamasında ilk sırada yer alırken, Kuzeydoğu Anadolu bölgesini Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi izledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MUHTARLARA İFTAR YEMEĞİ. Huzuru bozmak ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Palandöken Dağı dere ıslahı projesinde sona gelindi Türkiye ve ...
ERZURUM BARO BAŞKANI NACİ TURAN: Cesaret ve ihanetinden ötürü Pamuk'u kutluyorum
Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan, Fransa'nın "Ermeni Soykırımı Yoktur" ...
 
ARTIRILANVERGİ DENETİMLERİYLE
395 MÜKELLEF KAYIT ALTINA ALINDI Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim ve ...
Emniyet kemeri takmayan cezalandırılacak
Erzurum’da şehir içinde yaralanmayla sonuçlanan trafik kazalarında ...
Çocuklara Bayram Şekeri Uyarısı
Erzurum Diş Hekimleri odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Eminoğlu: "Tatlı ...
 
Bayram'da Yediklerinize Dikkat Edin
Bayramların vazgeçilmezi ziyaretler ve keyifli aile yemekleri. Ancak bayram ...
KAZIM KARBEKİR BELEDİYESİ
KÜLTÜR MERKEZİ GÖZ DOLDURUYOR Kazım Karabekir Belediyesi Kültür Merkezi ...
AK Partili kadınlardan ramazan yardımı
Erzurum'da AK Parti Kadın Kolları üyeleri, yardıma muhtaç ailelere ramazan yardımı yaptılar.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva