Erzurum, 2 yıl içerisinde tüm enerji hatları yeraltına indirilen Türkiye’nin sayılı illerinden birisi olacak. Toplam 20 milyon YTL tutarında maliyeti bulunan proje kapsamında çalışmalar devam ederken, işleyiş bakımından en sona, imar planı bulunmayan ve yapılaşma sorunu yaşayan bölgeler bırakılacak.
TAŞKESENLİOĞLU DEĞERLENDİRME YAPTI
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aras Elektrik A.Ş. Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, çalışmaları henüz devam projenin son durumuyla ilgili olarak bilgiler verdi. Taşkesenlioğlu, önceden bölgeler halinde ayrı ayrı yürütülen çalışmanın, lokal değil de, komplike olarak yürütülmeye başlandığını belirterek, “Çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar önemli mesafeler alındı. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Erzurum’u besleyen tüm enerji hatları yeraltına indirilmiş olacak” dedi.
HATLARIN YER ALTINA İNDİRİLME PROJESİ
Proje kapsamında önceliğin şehir merkezine verildiğine dikkati çeken Taşkesenlioğlu, bunun belirlenmesinde altyapı, imar planı ve yapılaşmanın başlıca kriterler olduğunu kaydetti. Projede işleyiş bakımından en sona Şehitler, Dağ Mahallesi, Gaziler ve Sanayi gibi imar, altyapı ve yapılaşma sorunu bulunan bölgelerin bırakıldığını anlatan Müessese Müdürü Taşkesenlioğlu, “Projeyi uygulayabilmek için altyapı, imar planı ve yapılaşma gibi sorunların çözülmüş olması gerekiyor. Bu nedenle ilgili bölgeler projenin uygulanması için henüz hazır değil” diye konuştu.
PROJE, KOMPLİKE BİR YAPIYA KAVUŞTU
Enerji hatlarının yeraltına indirilmesi yönündeki çalışmaların daha önce bölgeler halinde kısım kısım yürütüldüğünü hatırlatan Adnan Taşkesenlioğlu, sonradan projenin komplike bir yapıya kavuşturulduğunu dile getirerek, “Her bölge için ayrı bir çalışma takvimi ve ihale yapmaktansa, tüm bölgelere verilecek olan hizmetleri tek kalemde bitirelim istedik. Bu nedene yeni bir ihale yaptık ve projeye bütünlük kazandırdık. Maliyeti 20 milyon YTL’nin üzerinde olan çalışma tamamlandıktan sonra Erzurum’u besleyen tüm enerji hatlarının tamamı yeraltına indirilmiş olacak” şeklinde konuştu.
PROJENİN GETİRİLERİ
Taşkesenlioğlu, projenin nihayete ermesiyle birlikte ilk kazancın, hatlardaki kopmaların ortadan kalkması olacağına değinerek, “İkim şartları itibariyle ilimizde çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Bunlardan en önemlisi yağışlar nedeniyle enerji hatlarında meydana gelen kopmalardır. Tüm hatları yeraltına indirdikten sonra artık bu tür sorunlarla karşılaşmayacak, hem iş kaybı, hem de yeni maliyetler açısından karlı durumla geçeceğiz” dedi.