EĞİTİM ÇALIŞMASINA 21 FİRMA KATILDI
Toplantıya, Fırıncılar Derneği Başkanı Remzi Keteci’nin yanı sıra, Erzurum’da faaliyet gösteren 21 firma sahibi ve 8 sorumlu yönetici ile Palandöken, Kazımkarabekir, Yakutiye ve Dadaşkent Belediyelerini temsilen birer görevli katıldılar.
İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda daha sonra Kontrol Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrolörleri Didare Palandöken ve Tülin Gül tarafından; ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinde değişiklik yapılması hakkındaki tebliğ, ekmekte kullanılan katkı maddeleri, işletmelerin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar, işyeri sorumlulukları ve sorumlu yöneticinin görevleri konulu sunumlar yapıldı.
Sunumların ardından, çalışma izni, gıda sicili ve gıda üretim izni ile ilgili bilgiler verildi. Toplantının son bölümünde ise işletme sahipleri ve sorumlu yöneticilerin sektörle ilgili problemleri dinlenerek, çözüm yolları arandı.
İl Tarım Müdürlüğü tarafından, 2009 yılı içerisinde daha yoğun katılımlı ve geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenecek