//İNTERNET BİLİNCİ YOK
İnternetin doğru kullanılması halinde, insanlar için faydalı bir araç olabileceğini, fakat toplumda bu bilincin pek oturmadığını vurgulayan Haliloğlu, internet yüzünden artık yuvaların dağılmaya başladığını, hatta insanların bile öldüğünü ifade ederek, “Aileler başta olmak üzere, öğretmenler de, artık internet konusunda harekete geçmeli, çocukları denetim altında tutmalıdırlar.” dedi. İnternetin kullanımına ilişkin olarak en kısa zamanda yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Haliloğlu, bu konuda; toplumun da kendi kendini sorgulama zamanının geldiğini kaydetti.
//ZAMAN KAYBI
Çocukların, internetkafelerde ve bilgisayar başında şuursuzca vakit öldürmekten kurtarılmalarının, büyük bir gereklilik olduğunu belirten Haliloğlu, “Öğrencilerimiz bilgisayar başında, hangi akla ve amaca hizmet ettikleri bilmeden bilinçsiz biçimde vakit öldürüyorlar. İnterneti, üretmek, düşünmek, planlamak ve hayata geçirmek için değil, maalesef tam tersi istikametlerde kullanıyorlar. Onları bu tehlikeden uzak tutmalı, kitap okutmalı ve bilinçli birer toplum üyesi haline getirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
//ANADER’DEN İNTERNET BİLİNCİ EĞİTİMİ
ANEDER olarak, çocukların internet kullanım biçimlerine ilişkin çeşitli eğitim seminerleri düzenlediklerini anlatan Naci Haliloğlu, bugüne kadar ANEDER’E üye 150 öğretmenin eğitimden geçirildiğini bildirdi. Haliloğlu, hafta sonları bir araya geldikleri eğitimcilerle, internetin neden olabileceği felaketlere ilişkin olarak bilgi paylaşımında bulunduklarını aktararak, “Eğitimler esnasında paylaşılan bilgiler, okullarda öğrencilerle paylaşılıyor. Öğrenciler aracılığıyla da ailelere ulaştırılan bu bilgiler, toplumda zamanla kendi kendini kontrol edebilme becerisini geliştiriyor. Bu eğitimlerimiz tüm hızıyla sürecek.” dedi.
ANEDER Başkanı Haliloğlu, çocukların internet kullanımı hakkında; ailelere de çağrıda bulundu. Bugün birçok evde internet imkanı bulunduğuna işaret eden Haliloğlu, “Evlere bilgisayar alarak, internet imkanını çocuklara da sunmakla iş bitmiyor. Asıl önemli ödev, bundan sonra başlıyor. Aileler, çocuklarının interneti nasıl ve hangi amaçlarla kullandıklarını devamlı kontrol altında tutmalı, çocuklara, devamlı denetlendiklerini hissettirmelidirler. Aileler bu konuda mutlaka hassasiyet göstermelidirler.” şeklinde konuştu.