ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sakaryaspor, Atanas Kabov'u kadrosuna kattı
Sakaryaspor, Atanas Kabov'u kadrosuna kattı
Serkan Asan, Iğdır FK'da
Serkan Asan, Iğdır FK'da
Karagümrük, Salih Dursun'u duyurdu
Karagümrük, Salih Dursun'u duyurdu
Boluspor’da Kahraman dönemi sona erdi
Boluspor’da Kahraman dönemi sona erdi
Pendikspor, Stelios Kitsiou'yu kadrosuna kattı
Pendikspor, Stelios Kitsiou'yu kadrosuna kattı
HABERLER>EĞİTİM
3 Temmuz 2009 Cuma - 06:16

Eğitimde ABD ile işbirliği

Yaz Okulu Eğitim Uygulamasının hayata geçirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla Erzurum Valiliği ile ABD Universty of Arkansas At Lıttle Rock arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, ilk yıl pilot okul olarak seçilen İbrahim Hakkı Fen Lisesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 15-18 yaş arasındaki lise öğrencilerine 40 gün eğitim verilecek.

Eğitimde ABD ile işbirliği

Yaz Okulu Eğitim Uygulaması (Sosyal, Fen Bilimleri ve İngilizce Eğitimi)’ nin hayata geçirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla Erzurum Valiliği ile ABD Universty of Arkansas At Lıttle Rock (Ulalr) arasında bir protokol imzalandı.
Yapılan protokole göre, ilk yıl pilot okul olarak seçilen İbrahim Hakkı Fen Lisesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 15-18 yaş arasındaki lise öğrencilerine 40 gün eğitim verilecek.
GÖK, PROTOKOLÜ İMZALADI
Erzurum Valiliği adına protokole imza atana Vali Yardımcısı Mehmet Gök, protokolün amacının, Erzurum’daki ortaöğretim öğrencilerinin Sosyal – Fen Bilimleri ve İngilizce öğretimi alanlarındaki eğitimlerine ve iki ülke öğrencileri arasındaki iletişime katkı sağlamak olduğunu söyledi.
GÖK, PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Vali Yardımcısı Gök; “Katılımcı öğrencilere, dünyadaki bilimsel gelişmeleri takip edebilecek düzeyde İngilizce yeterliliği kazandırmak, Katılımcı öğrencilerin bilgisayar bilimi üzerine üst düzeyde ders veren bilim adamlarından teorik ve pratik bilgi edinmelerini sağlamak, Gelecek yıllarda fen bilimleri alanında da eğitim vermek üzere çalışmaları başlatmak, Yaz okulu eğitim sonunda ileri derecede başarılı öğrencilerin ilgili üniversitede eğitim görmelerine imkan tanımak, Tanıtım ağırlıklı ziyaret ve geziler yaparak, öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlamak, Fen, matematik ve bilgisayar bilimlerine yönelik eğitim veren okullarda ve kamu kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin belirlenen eğitim ihtiyaçları doğrultusunda hizmet içi kurslar yolu ile eğitilerek yeterliliklerini arttırmak ve geliştirmek ve öğretmen ve öğrenci motivasyonlarının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla söz konusu üniversite ile bir protokol imzaladık. 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel kanunu ile 3797 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un ilgili hüküm ve esaslarına dayanılarak hazırlanan protokole göre tarafların birbirlerine karşı yükümlülükleri bulunmaktadır. Yaz okulu uygulamasına devam ederek eğitimin tamamlayanlara Yaz Okulu Kurs Bitirme Belgesi verilecektir. Bu protokol 5 yıl geçerli olacaktır. Eğitimler sabah saat 09.00 – 12.30 arası ders, öğleden sonra ise saat 19.00’a kadar yabancı öğretmenler eşliğinde tarihi ve turistik mekanların gezilmesi şeklinde olacaktır. Böylece öğrenciler ciddi anlamda İngilizce pratik yapma şansı yakalayacaktır. 28 Haziran 2009 tarihinde başlayan eğitimler 9 Ağustos 2009 tarihine kadar devam edecektir” dedi.
Erzurum Valiliği ve ABD Universty of Arkansas At Lıttle Rock (Ulalr) arasındaki protokole Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve ABD Universty of Arkansas At Lıttle Rock (Ulalr) Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak imza attılar.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. 101 öğretim üyesi alacak
Atatürk Üniversitesi, fakülte, yüksekokul ve enstitülerde istihdam edilmek ...
A.Ü. Yaz okulu başlıyor
Atatürk Üniversitesi’nin gelenek haline getirdiği Uluslararası Yaz Okulu ...
Kız çocukları eğitime yönlendirilecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 487 bin 910 kız çocuğun ortaöğretim seviyesinde ...
 
Hafızlar belge yarışında
GHA/Erzurum, din eğitimi alanında da, bölgenin merkezi haline geldi. Erzincan, ...
24 akademisyen cüppe giydi
Muş Alparslan Üniversitesi'nde düzenlenen törende 24 akademisyene cüppeleri giydi.
Altın öğrenci Aziziye Koleji’nden
Bosna Hersek’de 25-30 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan 13. Genç Balkan ...
 
GSF Öğrencilerine müjde
Atatürk Üniversitesi GSF öğrencilerine öğretmenlik yolu açıldı. Dekan ...
Eğitimde “yeni arayışlar” süreci
Yeni müfredatın başarılı olabilmesi için zihinsel bir değişime ihtiyaç ...
SBS'de heyecanlı bekleyiş
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP), ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva