Eğitim ve sağlık yardımı için 5 bin kişi başvurdu
SOSYAL RİSKİ AZALTMA PROJESİ İLGİ GÖRDÜ
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yürütülen Sosyal Riski Azaltama projesi (SRAP) kapsamında verilen eğitim ve sağlık yardımına 2005 yılı için başvurular bittiği halde kurum önündeki yoğunluk devam ediyor. Eğitim ve sağlık yardımına şu ana kadar 5 bin kişinin başvurduğu bildirildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yürütülen Sosyal Riski Azaltama Projesi (SRAP) kapsamında verilen eğitim ve sağlık yardımlarına başvurular bittiği halde kurum önündeki yoğunluk devam ediyor. Eğitim ve sağlık yardımına şu ana kadar 5 bin kişinin başvurduğu bildirildi.
KRİTERLERİ TAŞIYAN ÖĞRENCİLER YARARLANIYOR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Zekeriya Deniz, sosyal riski azaltma projesi kapsamında verilen eğitim ve sağlık yardımlarına 5 bin kişinin başvurduğunu belirterek, bu amaçla değişik içerikli yardımlar yapıldığını, eğitim ve sağlık yardımlarına başvuruların bu yıl için bittiğini ifade etti.
Sosyal riski azaltma projesi kapsamında şartlı nakit transferleri yardımlarında bulunduklarını belirten Deniz, “ 2005 yılı için sosyal riski ve azaltama projesinin eğitim ve sağlık yardımlarına başvurular bittiği halde, kurum önündeki yoğunluk azalmıyor. Artık başvuru almıyoruz” dedi.
PROJE KAPSAMINDA NAKDİ YARDIM
Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında değişik içerikli nakdi yardımların verildiğini belirten Deniz, “Sosyal riski azaltma projesi kapsamında yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Projedeki kriter gereği yeşil kartın aynı ilden alınmış olması gerekiyor. Kız çocukları şartlı nakit transferleri kapsamında. İlköğretimde okuyan kız çocuklarına aylık 22 YTLlik, erkek çocuklara 18 YTL’lik yardımlarda bulunuyoruz.Yine orta öğretimde okuyan erkek çocuklara aylık 28 YTL, kız çocuklarda 39 YTL lık yardımlarda buluyoruz.” diye konuştu.