//İTHALLİKLER SEÇİLDİ
Türkiye’ye getirilecek olan kasaplık canlı hayvanların seçimi için Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, Uruguay’dan döndü. Başkent Montevideo’da beraberindeki uzman ekiple birlikte bir ay kalan ve buradaki çiftlikleri tek tek dolaşarak, hayvanların seçilmesi yönündeki çalışmalara katılan Atasever, sağlık kontrolünden de geçirdikleri kasaplık canlı hayvanların önümüzdeki ay Türkiye’ye doğru yola çıkarılacaklarını söyledi. Başta Angus cinsi olmak üzere Limuzin ve Herofit gibi türlerin de aralarında bulunduğu canlı birçok kasaplık hayvan seçimi yaptıklarını kaydeden Atasever, “Genel Müdürlük olarak benim de görev aldığım ekiple birlikte çeşitli çiftliklerde incelemelerde bulunduk, Türkiye’ye getirilecek olan hayvanların seçimini yaptık. Bu hayvanların yaş, kilo ve çeşitli sağlık kontrollerini yaptık. Yaptığımız bu çalışma çerçevesinde 6 bin ton sığır yükleme işlemi gerçekleştirildi. Tespit ettiğimiz bu hayvanlar, bu ayın sonunda Türkiye’ye doğru yola çıkarılacaklar.” diye konuştu.
//DAĞITIM SÜRECİ
Dağıtımların ilk etapta Ankara, Sincan, Adana ve Diyarbakır’da yapılacağını vurgulayan Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, söz konusu canlı kasaplık hayvanların bu merkezlerde kesilerek etlerinin piyasaya sürüleceğini kaydetti. Erzurum’a kasaplık canlı hayvanların getirilmesi konusuna da değinen Atasever, buna ilişkin olarak henüz resmi bir bilginin kendilerine ulaşmadığına işaret ederek, “Muhtemelen yapılan plan ve programlanan ardından önümüzdeki aylarda da Erzurum’a sevkiyatlar yapılacaktır. Ama şu an itibariyle bu yönde bize ulaşmış bir bilgi yok.” ifadelerini kullandı.
Yurt dışından ithal edilen kasaplık canlı hayvanların, sağlık şartlarından besi kondisyonlarına varıncaya kadar birçok alanda kontrolden geçirildiğine vurgu yapan Atasever, yürütülen bu çalışmalarla piyasaların hem renk, hem de dengeye kavuşacağını sözlerine ekledi.