Yurdun birçok bölgesinde etkisini sürdüren sıcak hava vatandaşları bunaltırken Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yağmurlu ve soğuk havalar soba yaktırıyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alisofu köyünde vatandaşlar yağmurlu ve soğuk havalarda ısınabilmek için gün boyu soba yakmak zorunda kalıyorlar. Köyde aniden bastıran yağmurlardan sonra havaların soğumasının ardından vatandaşlar evlerine soba kurmaya başladı.
YENİDEN SOBA KURDULAR
İlçeden köy minibüsüyle getirdiği sobasını sırtında taşıyarak evine kadar götüren vatandaş ilginç görüntü oluşturdu. Asker Gökçen isimli vatandaş, "Havalar soğuk olduğundan dolayı zaman zaman soba yakıyoruz. Biliyorsunuz bu memleketin yaz mevsimi de soğuk kış mevsimi de soğuk. Onun için soba yakmasak kimse ısınamaz bu memlekette. Genellikle akşamları ve sabahları çok soğuk oluyor. Batıda şimdi vatandaşlar 40 derece sıcaklık altında cirit atıyorlar burada ise havalar böyle soğuk oluyor. Benim üzerimde
kazak, kazağın altında gömlek , gömleğin altında da atlet var. Biz yine neyse yaşlılar soğuk havalara hiç dayanamıyor" dedi.