Kurtuluş Şişmantürk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Asliye Ayaz(8) ve kuzeni olan aynı okulun 8. sınıf öğrencisi Zeynep Varış(14) Cuma günü saat 12.00 sıralarında kitap almak üzere Saray Mahallesi Temel Yapı Kooperatifleri'nde bulunan evlerinden çıktı. Akşam geç saatlere kadar eve gelmeyen kız öğrencilerin durumlarından endişe eden aile bütün akrabalarını arayarak çocuklarını sordu. Aile fertleri tarafından yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan öğrencilerin durumu Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi.
Kayboldukları günden itibaren polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Asliye Ayaz ve Zeynep Varış'ın izine rastlanılamazken, aileler perişan oldu. Çocukları kaybolan Ayaz ve Varış aileleri polis tarafından yapılan çalışmalara destek vererek kendi imkanları ile arama çalışmaları başlattı. Şehir merkezinde bulunan bütün güvenlik kameralarını teker teker kontrol eden aile ferleri, inşaatlar ve derelere de bakarak çocuklarını aradı. Yapılan tüm aramalara rağmen kuzenlerin bulunamaması ailelerin korkusunu
arttırdı.
//ORGAN MAFYASINDAN ENDİŞE EDİYORUZ
Asliye Ayaz'ın babası Hakkı Ayaz, kızının yeğeni ile birlikte kitap almak üzere çarşıya gittiğini, ancak bir daha dönmediğini söyledi. Polis ekipleri ile birlikte kendilerinin de aramalarını sürdürdüklerini belirten Hakkı Ayaz, organ mafyasından endişe ettiklerini dile getirdi. Ayaz, "Çocuklarımız kitap için çarşıya gitti. Bir daha dönmediler. Emniyete, jandarmaya başvurduk. Her yeri aradık. Bizim de çalışmalarımız devam ediyor. Dereler ve inşaatları arıyoruz. Organ mafyası var. Bingöl'de yok, ama organ
mafyası aklıma geliyor. Bunları taksiye atıp götürmüşlerdir. Bingöl'deki vatandaşların kendi çocuklarına sahip çıkmasını istiyoruz. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin" dedi.
//KİTAP ALMAK İÇİN EVDEN ÇIKTILAR
Kızı ile Asliye'nin kitap almak için evden çıktıklarını ve bir daha da dönmediğini belirten Zeynep Varış'ın annesi ise konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Acılı anne Remziye Varış, "Zeynep'i kitap alması için çarşıya gönderdim, gitti gelmedi. Kırtasiyeden kitap alıp dönecekti. Ama gitti bir daha dönmedi. Kızımın hiçbir sorunu yoktu. Arkadaşları ile arasında bir problemi yoktu. Karnesi de iyiydi" şeklinde konuştu.
Asliye Ayaz'ın annesi Şakire Ayaz ise, kızının karnesini aldığını ve notlarının hepsinin 5 olduğunu söyledi. Şakire Ayaz, "Kızım sabah 09.00'da kalktı ve karne almak için okula gideceğini söyledi. Saçlarını taradım ve okula gönderdim. Yarım saat sonra geldi ve karnesinin çok iyi olduğunu söyledi. Karnesindeki notlarının hepsi 5 idi. Karneyi alıp geldikten sonra aç olduğunu söyledi, ben de ona kahvaltı hazırladım. Bir saat sonra Zeynep kapıya gelerek birlikte çarşıya gitmek istediklerini söyledi. Önce
izin vermedim, ancak ablası gitmelerini isteyince izin verdim. Gitti bir daha gelmedi" diye konuştu.
Zeynep'in ağabeyi Mehmet Can Varış ise, tüm aile fertleri ile arama çalışmaları başlattıklarını belirterek, kardeşi ve dayısının kızından haberdar olanların kendilerine veya 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermesini istedi. Ağabey Varış, "Biz aile olarak dere kenarları, inşaatlar, parklar ve bahçelerde aramalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir haber alamadık. Şehir merkezindeki bütün kameralara teker teker bakıp görüntüleri izliyoruz. Ancak hiçbir netice alamadık. Bu olaydan haberdar olanların bize veya 155 Polis İmdat telefonuna haber vermesini istiyoruz. Bingöl'de ilk defa böyle bir olay yaşandı. Bu olay ile ilgili herkesten yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.