ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Karayollarından kar mesaisi
Karayollarından kar mesaisi
Erzurum’da neler oluyor!
Erzurum’da neler oluyor!
HABERLER>GUNCEL
24 Eylül 2009 Perşembe - 00:05

Büyükşehir Logo’sunu değiştirdi

1983-1989 yılları arasında Belediye Başkanı Necati Güllülü döneminde yaptırılan Erzurum Belediyesinin tarihi logosu değiştiriliyor. Küçükler, logonun küçültülerek kullanımında zorluklar yaşandığı için değiştirildiğini bildirdi.

Büyükşehir Logo’sunu değiştirdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kurumsal logosunda değişikliğe gitti. Geçtiğimiz hafta toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, aralarında Büyükşehir Belediyesi logosu değişikliğinin de bulunduğu çeşitli gündem maddelerini ele aldı.
Toplantıda, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın mevcut kurumsal logosunun, üzerinde Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi’nin surları ve Kümbet motifinin yer aldığı yeni bir logoyla değiştirilmesi yönündeki teklif kabul edildi.
SELÇUKLU MOTİFLERİ ÖN PLANDA
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “3-4 yıldan beri devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden yapılanma ve kurumsal kimlik oluşturma çalışmaları doğrultusunda logo çalışmasında nihayet sona gelindi. Üniversiteden bir hocamızın hazırladığı yeni logomuzda tamamen Selçuklu motifleri ile hazırlanmış keskin çizgileri olan Çifte Minareli Medrese, iki tarafta kalenin uçları, ortada kümbetin oluşu ile geçmeli olan ibarelerde de modern bir kenti ifade eden alt geçit üst geçidi simgeleyen motifler mantığıyla düşünülen bir çalışmadır. Buradaki hedefimiz Erzurum’u tarihi ve kültürel yönden tanıtacak güzel bir simge olacak logonun ortaya çıkarılmasıdır.” diye konuştu.
MEVCUT LOGONUN KULLANIMINDAKİ ZORLUKLAR
Mevcut logonun küçültüldüğü zaman özelliğini kaybettiğini belirten Başkan Küçükler, “Eski logonun şöyle bir sıkıntısı vardı, küçültüldüğünde kayboluyordu. Özellikle logoların küçültüldüğünde de özelliğini kaybetmemesi lazım. Ama şimdi yeni logomuz küçültüldüğünde dahi daha belirgin özelliğe sahip olacak.” diyerek, belediyenin yeni kurumsal ambleminin, kentin tarihi ve kültürünü kucakladığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni logonun, mavi, lacivert, kırmızı ve siyah renkleriyle de kullanılmasını kararlaştırırken, çalışmayı yapan akademisyene de, 5 bin TL ödül verilmesini uygun gördü.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tebrizkapı’da trafik kazası: 1 ölü
Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Sanal eksiklik
İnternet 21. yüzyılın bilgiye erişim aracı. İllerin ve onlara ait sosyo ...
Küçükler’den Açılıma destek
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, hükümetin demokratik açılım paketinin ...
 
“Yık yık bitmiyor”
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, şehir merkezini dolaşarak metruk binaları ...
Ulaşımda otoyol atağı
Karayolları Genel Müdürlüğünce sürdürülen otoyol yapımlarında 2023 yılı ...
Uzundere festivaller ilçesi oldu
Uzundere ilçesinde düzenlenen ‘Göl festivali ve Karakucak güreşleri’ yağmurlu ...
 
Hayırseverlerle yoksulları buluşturdular
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Ramazan ayında yaptığı çeşitli yardım ...
Gazeteciler bayramlaştı
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde (DAGC) bir araya gelen gazeteciler bayramlaştı.
Köprüköy’de kaza: 6 yaralı
Erzurum Köprüköy yolunda meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva