Birlik Haber-Sen İl Başkanı Budak;
“ERZURUM’UN KALKINMASI İÇİN STK’LAR İŞBİRLİĞİ YAPMALI”
MEMUR-SEN Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber-Sen'in Erzurum İl Başkanı Ömer Budak, bir kentin sosyo-ekonomik durumunun gelişebilmesi için sivil toplum örgütlerinin koordinasyon içerisinde olması gerektiğini söyledi.
Şehir ekonomisinin önündeki tıkanmaların, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinin el ele vermesiyle büyük oranda aşılabileceğini anlatan Budak, yaptığı açıklamada"Merkezi hükümetler ve yerel idarelerin başarılı olabilmeleri için sivil toplum örgütlerine kulak vermeleri gerekir. Tabi bu süreçte sivil toplum örgütlerinin performansı da çok önemlidir. Kollektif bir ruhla hareket etmek ve en ufak bir sıkıntı karşısında teyakkuza geçmek sivil toplum örgütlerini etkin kılacağı gibi, sivil toplum örgütleri de, bu süreçte yerel yönetimler ve merkezi idareleri harekete geçirecektir. Şehrimizde yapılacak yatırımlara bir takım avantajlar sağlanmış olması bu bakımdan olumlu bir gelişmedir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir ilde üretim seferberliği başlatılmalıdır” diye konuştu.
ERZURUM’DA TURİZM DÖRT MEVSİME YAYILMALI
2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın, Erzurum'un marka kent olabilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Budak, "Erzurum, yıllardan beridir çilesini çektiği kardan artık nimet elde etme fırsatını yakalamıştır. 2011 Kış Oyunları Erzurum için hedef değil, bir araç olmalıdır. Çünkü Erzurum, kış turizminin önemli merkezlerinden biri olmakla beraber, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleriyle de bir cazibe merkezidir. 2011 Kış Oyunları'nı iyi değerlendirebilirsek, turizmin nimetlerinden sadece kışın değil, dört mevsim birden faydalanabiliriz. Bunun yolu da, siyasetçisiyle, bürokratıyla ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek ve güç birliği oluşturmaktan geçiyor " şeklinde konuştu.