Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda 15 askerin şehit edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.
Bölücü terörün hain saldırılarının, milletimizin birlik ve bütünlüğünü asla sarsmayacağını belirten Başkan Birdal, kahraman ordumuzun terör örgütüne yönelik mücadelesinin azim ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.
TERÖRE LANET
Ülkemizi bölüp parçalamak isteyen hainlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarına dikkati çeken Başkan Birdal, “Ülkede yaşayan 70 milyon insan kardeştir. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktadır. Hiçbir gücün, hiçbir kuvvetin ve hiçbir planın bu birlikteliği bozması mümkün olmayacaktır” dedi.
YÜREĞİKİZ DAĞLANDI
Şehit edilen 15 askerin acısının sadece ailelerinin yüreğini yakmadığını, 70 milyon Türk Milleti’nin yüreğini dağladığını belirten Birdal, yayınladığı mesajında şöyle dedi:
"Yüreğimizde büyük yaralar açan bu saldırılar, Kahraman ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusundaki kararlılığını daha çok arttırmaktadır. Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Çünkü bu büyük milletin kahraman ordumuza ve güvenlik güçlerimize güveni tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevap en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur. Devletimizin ve milletimizin güvenliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum”