ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Taşdemir: ‘Puan farkımızı koruyoruz’
Taşdemir: ‘Puan farkımızı koruyoruz’
Kutlu: ‘Çok kötü bir hakem yönetimi vardı’
Kutlu: ‘Çok kötü bir hakem yönetimi vardı’
Zorlu saha, soğuk hava ve Mustafa Akbaş: 1 - 1
Zorlu saha, soğuk hava ve Mustafa Akbaş: 1 - 1
Tekman yine liste başı
Tekman yine liste başı
Mescitli’de yangın
Mescitli’de yangın
HABERLER>EĞİTİM
25 Mart 2010 Perşembe - 00:01

Bilimsel Teşvik ödülleri dağıtıldı

AYHAN TÜRKEZ/Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarında uluslararası bilim dergilerinde yayınlanan nitelikli makaleler ve çalışmalarına yapılan atıflar nedeniyle 13 bilim adamını, bilgisayar, Atatürk Üniversitesi’nin özel altını, başarı sertifikası ve şiltle ödüllendirdi.

Bilimsel Teşvik ödülleri dağıtıldı

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarında uluslararası bilim dergilerinde yayınlanan nitelikli makaleler ve çalışmalarına yapılan atıflar nedeniyle 13 bilim adamını, bilgisayar, Atatürk Üniversitesi’nin özel altını, başarı sertifikası ve şiltle ödüllendirdi.
//ÖDÜL TÖRENİ
Çok sayıda davetlinin katıldığı “Bilimsel Teşvik Ödül Töreni” Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen yaptı. Yaşamını yitiren Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasab’ı anarak konuşmasına başlayan Tüzemen, “Üniversitemizde bu kadar kapsamlı olarak ilk defa başlatılan, 2009 yılı Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödüllerini alan Üniversitemiz mensubu değerli arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Tüzemen, ödül komisyonu tarafından Fen, Sağlık, Sosyal Bilimler alanlarında müstakil olarak değerlendirilen, Makale ve Atıf dallarında olmak üzere toplam 16 ödülün 13 bilim insanına verildiğini söyledi.
//BİLİMSEL MAKALE
Rektör yardımcısı Tüzemen, makale dalında verilen ödüllerin 2009 yılında yayınlanan ve gerekli koşulları taşıyan, aynı zamanda uygulama esaslarındaki puanların hesaplanmasıyla verildiğini anlattı. “Atıf dallarında ise, yine 2009 yılı içinde, Atatürk Üniversitesi adresli yayınlara alınan Atıflar dikkate alınmıştır. Yine burada da bir yılda 500’e yaklaşan Atıflarla gurur verici bir tablo ile karşı karşıyayız,” diyen Tüzemen, “Verilen ödüller, üniversitemizdeki bilim hayatının ve bilgi birikiminin ne derece sağlam bir temele dayandığının çok önemli bir göstergesidir,” değerlendirmesini yaptı.
REKTÖR PROF. DR. KOÇAK:
“ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ, TOPLUMUN BİLGİ ÜRETME KABİLİYETİDİR”
Bir ülkenin kalkınmasında en önemli kaynağın ‘entelektüel sermaye’, ‘beşeri sermaye’, ‘ihtisas gücü’ ve ‘beyin gücü’ olduğunu hatırlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Bu, yüksek nitelikli insan gücünün önemli ölçeklerinin başında da bilimsel efor gelmektedir” dedi.
“Çağımızın en önemli özelliği, toplumun bilgi üretme kabiliyetidir,” diyen Rektör Koçak, “Her ülke kendi potansiyeline göre bilgi üretmek üzere araştırma-geliştirme faaliyetinde bulunmaktadır. Toplumda bilimsel düşünceyi bir hayat tarzı haline getirmeden, bilgi toplumu oluşturulamaz. Şüphesiz, bir ülkenin geleceğini eğitilmiş insan gücü belirlemektedir,” saptamasında bulundu.
//A.Ü’NÜN BİLİMSEL KONUMU
Atatürk Üniversitesi’nin akademik personel açısından Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatan Rektör Koçak, şöyle devam etti:
“Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar memnuniyetle söyleyebilirim ki, geçmiş yıllara oranla artış göstermiştir. Bilimsel kriterlerle yapılan sıralamada gerçekleştirilmiş yayın sayısına göre 807 makale ile üniversitemiz 7. sırada yer almaktadır. Son bir yıl içinde üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler önemli ölçüde artmıştır.”
//ARAŞTIRMA FONU KAYNAKLARININ KULLANILMASI
Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu kaynaklarının bilim adamlarının çalışmalarını desteklemek amacıyla faaliyet gösterdiğini hatırlatan Rektör Koçak, “Yine bu çerçevede araştırma fonundan talepte bulunan araştırmacılarımıza bilimsel etkinlikleri için en hızlı ve etkin bir şekilde destek sağlanmış ve sağlanmaya devam edilecektir. Merkezi Araştırma Laboratuarı, Tasarım ve Sürekli Eğitim Merkezi, Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi birimlerimize verilen destek ile bilimsel yöndeki çalışmalara büyük bir imkân sağlanmıştır. Bir takım ruhu ile kısa zamanda bu alandaki sıralamanın zirvesine çıkacağımıza olan inancım tamdır,” şeklinde konuştu.
//BİLİM ADAMINA YURTDIŞI DESTEĞİ
Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan bilim adamlarının uluslararası kongre, konferans, panel gibi etkinliklere katılmaları ya da araştırmalarıyla ilgili yurt dışında çalışmalar yapmak üzere maddi destekle görevlendirilmelerine hız kazandırıldığını anımsatan Rektör koçak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Yurtdışı sözlü bildiri yanında bu yıl poster sunumlar da desteklenmeye başlanmıştır. Yönetim olarak bizler, “marifet iltifata tabidir” sözünün gereği bilimsel performansları teşvik amacı ile bir ödül sistemini hayata geçirdik. Bugün bu amaçla üniversitemizin değerli bilim adamlarından makale ve atıf dalında çok iyi bir performans sergileyen 13 arkadaşımızı tanımak, bu güzel tablodan üniversitemiz mensuplarını haberdar etmek ve kendilerine ödüllerini takdim etmek üzere bir aradayız. Bu törenimizin devamında ayrıca Üniversitemize öğretim üyeliği ve idari kademelerde olmak üzere 17 yıl hizmet etmiş değerli bilim adamı Prof. Dr. Sayın Metin Balcı’nın isminin Fen Fakültemiz NMR Spektroskopi Laboratuarı’na verilmesi suretiyle bilimsel varlık, liyakat bir kez daha ödüllendirilmiş olacaktır. Bunun diğer akademisyenlerimizin bilimsel çalışmaları için bir itici güç olmasını, bir ivme kazandırmasını umuyor, başarılar diliyorum.”
Ödül alan bilim adamları şöyle
FEN BİLİMLERİ ALANI/MAKALE
Yrd. Doç. Dr. Uğur Cem HASAR Mühendislik Fakültesi
Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. Abdulmecit TÜRÜT Fen Fakültesi
SAĞLIK BİLİMLERİ ALANI
Doç. Dr. Abdulmecit KANTARCI Tıp Fakültesi
Yrd. Doç. Dr. Nejdet ŞİMŞEK Veteriner Fakültesi
SOSYAL BİLİMLER ALANI
Doç. Dr. Ali Sinan BİLGİLİ K.K.E.F.
Prof. Dr. Yusuf AKAN İ.İ.B.F.
Prof. Dr. Selçuk EMSEN İ.İ.B.F.
FEN BİLİMLERİ ALANI/ATIF
Doç. Dr. Seydi DOĞAN Fen Fakültesi
Doç. Dr. İlhami GÜLÇİN Fen Fakültesi
Doç. Dr. Medine GÜLLÜCE Fen Fakültesi
SAĞLIK BİLİMLERİ ALANI
Prof. Dr. Halis SÜLEYMAN Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Fatih AKÇAY Tıp Fakültesi
Doç. Dr. Abdulmecit KANTARCI Tıp Fakültesi

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 25 Mart 2010 Perşembe 14:53

Mökkem Dadaş Kardeşim ! Biz bir Erzurum ve Dadaş sevdalısı olarak yazacağız ve sonuna kadar da mücadele edip bu şehrin ve bu insanlarımızın hakkını arayacağız.Ta ki bu güzel Şehrimiz ve Dadaşlarımız hak ettikleri yere gelinceye kadar.Hani derler ya(biz emekli olduk ama) " Biz mahcup ve onurlu insanlarız xx Yarış bitse de koşan atlarız." Yılmayacağız,çalışacağız,mücadele edeceğiz. Bu Evliyalar Diyarı'nın, gelecek nesillerimi ze huzur,refah ve mutluluk getirinceye kadar mücadelemiz sürecek.Erzurum gibi bir Erzurum,Dadaş gibi bir Dadaş da bu ülkede yok. Erzurum da tek, Dadaş da tek.Selam ve saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 25 Mart 2010 Perşembe 13:28

her erzurumlu TEC DAGLI gibi erzurumun hakkını böle mantıklı fikir beyan ederek arasa ERZURUM mega bir kent olur kardeşim bize yazacak bişe bırakmamışsın duygularına katılıyorum SİZİ KUTLUYORUM

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-4 25 Mart 2010 Perşembe 12:44

yöresel medyayı çağırıp böyle, boy boy yeşilçam pozları vermek gerçekleri değiştirmi yor.Maalesef bu törenleriniz,üretememiş,sana yiye dönüşememiş, milletin refahına katkıda bulunamamış,gerçek üniversiten çok, hem de çok uzak, kuru gürültülerden başka bir şey değil. Sözlerimi,size ders olur mahiyetteki, YÖK Başkanı, Sayın Özcan'ın sözleriyle bitiriyorum. " Ülkemizde üniversiteler uyuyor.Düşünün hala domatesin tohumunu,buğda yın tohumunu yurt dışından temin ediyoruz.Bu bizim ziraat fakültelerimizin araştırma mer kezlerimizin en büyük ayıbı(bana göre de en büyük ayıp ve 'zûl'dür).Düşünün,Singapur'da bir araştırma merkezi,Domuz Gribi virüsünün dünyada görülmeye başladığı sırada,4 günde virüsün DNA'sını çıkarabiliyor.Oysa ülkemizde,hiçbir araştırma merkezinin böyle bir çalışmaya imza attığını duydunuz mu?" Ha yır Sayın Özcan!Ne bu, ne de bir başka çalışmaya imza atttıklarını duymadık.Bunlar iyi saltanat sürüyorlar.Ama ben sorguluyorum. Hesab istiyorum.Vatandaşlık görevim.

Yorumu oyla      6      4  
d kaya 25 Mart 2010 Perşembe 12:33

yazınızı soluksuz okudum ama sonunda hayal kırıklığına uğradım yapılan çalışma objektifte güzel görunuyor ama içeriği ahlaka ve bilime aykırı o listede evrensel bilgiye katkıda bulunan kendinden bilim dergilerinde söz ettiren ünvanını bile hukuk mücadelesiyle almış olan bir bilim insanından mehmet dumlu aydın dan söz edilemiyor o kurulun daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-3 25 Mart 2010 Perşembe 12:22

Sayın Hocam, şu yazdıklarıma baktığımızda ve sizin bu mutad törenlerinizle karşılaştırdığı mızda, kesinlikle bunlar birbiyleriyle örtüş memektedir ve aralarında uçurumlar vardır.Si zin bu mutad törenleriniz de görevinizi yapmadığınızdan dolayı, vaziyeti kurtarmaktan başka bir şey de değil.Umarım ki bir gün bu saltanatınızı sürmekten vazgeçersiniz de bu ülke üniversiteleri de dünya üniversiteleri arasındaki hak ettiği yere kavuşur. Sizin, yıllardır yaptığınız,bu göz boyama törenleri, "Körler,sağırlar birbirini ağırlar" atasözü nün anlattığı gerçekten başka bir şey değil dir.Eğer itirazınız varsa;hani ürettiğiniz kaç tane teknolojik eseriniz var?Kaç eseriniz sanayiye dönüştürüldü? Kaç eseriniz satıldı da bu ülkeye ne kadar milyar dolarlar girdi? Kaç tane, NOBEL ödülü alan adamınız var? Neden,Webmaster sonuçlarına göre, dünyadaki beş bin seçkin üniversite içerisinde 4329. sı radasınız? --Sayın Hocam,'Halep orda ise arşın burda.' Öyle görkemli törenler yapıp

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-2 25 Mart 2010 Perşembe 12:03

ülkemizde,Ar-Ge'nin büyük bir kısmını elinde tutan üniversitelerimizde, bilimsel çalışma lar da yetersiz kalmaktadır. Bu da büyük bir tezat oluşturmaktadır.Bugün üniversitelerimiz batılı ölçekte değerlendirildiğinde ne gerçek anlamda, bilimsel araştırma yapabilmekte ne de ciddi anlamda eğitim ve öğretim verebilmek tedir.--Sayın Hocam,şunu iyi biliniz ki'BİLİM OLMADAN,YEKNOLOJİNİN OLMAYACAĞINI TAM OLARAK ANLAMANIZ'gerekir. Sizler Ar-Ge çalışmaları yerine, sürekli teknoloji satın almayı yeğlediniz.Bunun sonucunda da üniversiteler birer 'TEKNOLOJİ MEZARLIĞINA' dönüştü. Birçok biriminizde, sürekli teknoloji ithalinden dolayı, çok sayıda atıl cihaz mevcuttur.Peki, bu milletin parasına yazık değil mi? Buna bir de sizlerin üretmediği eklenince ve gelişmiş ülkelerin satacakları ve paylaşacakları bilgi de eski ve pazar payını kaybetmiş olmasından, işte bu vahim durumdayız.Ama sizler, hiçbir şey olmamış gibi, her şey 'güllük gülistanlık' gibiymiş gibi,hareket ediyorsu nuz.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-1 25 Mart 2010 Perşembe 11:24

Sayın Hocam, verdiğiniz, ezbere yönelik bir 'Ezberci Eğitim Sistemi' olduğu için,sorgula ma,sorma,karşılaştırma bulunmamaktadır.Sınava dayalı,bir başarı üzerine kurulan sistem,dev let memuru zihniyeti ile adam yetiştirmekte dir. Halbuki üniversite ve eğitimi bu değil. Üniversite; her türlü eleştirme ve tartışma ortamının olduğu ve uygulandığı yerdir. Bun dan uzak bir üniversite,unutulmamalıdır ki itaat eden,biat eden, sadakatli, medrese anlayışında elemanlar yetiştirir.Maalesef,üzü lerek söylemeliyiz ki sizin yaptığınız da bu. --Sayın Hocam,üretilen bilginin uluslararası platformda kabülü gerekir.Daha sonra bu bilginin uygulanması-teknolojiye dönüştürül mesi- ve ülke genelinde yaygınlaştırılması-sanayiye dönük olması,sanayii ürünü olması- gerekir. Şunu asla unutmayınız ki teknoloji ve sanayii aşamalarına gelmemiş BİLGİNİN DEĞERİ YOKTUR. GELECEKTE DE OLMAYACAKTIR. Bu açıdan baktığımızda da siz bu platformda ve bu kulvarda maalesef yoksunuz.Şu da acı bir gerçektir ki

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011'e projeli yol haritası
AHMET AKBUĞA/İHA/Erzurum'da iki lise öğrencisi yaptıkları proje ile 2011 ...
NMYO öğrencileri stres attı
PEHLÜL DÜZENLİ/İHA/Narman Meslek Yüksek Okulu’nda 2009-2010 öğretim yılı ...
KKEF’den Topluma Hizmet uygulaması
İHA/Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) ...
 
A.Ü'de mühendislik açılımı
SAMET ÖZÜNAL/Atatürk Üniversitesi’nde 1982 yılında kurulan Mühendislik ...
A.Ü’den Kayseri’ye ödül
Erciyes Üniversitesi (ERÜ), İletişim Fakültesi 6. Kar Film Festivali'nde ...
2’inci Üniversite Zirvesi
Erzurum’a ikinci devlet üniversitesi kurulması karanının ardından ildeki ...
 
TÜBİTAK Proje Şenliği başladı
Orhan YILDIRIM/CİHAN/Rektör Prof. Dr. Koçak TÜBİTAK'ın gerek ortaöğretim ...
Üçdal rekor kırdı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Öğretmen olarak atandığı Ticaret Meslek Lisesi’nde, 21 ...
İşsiz gençlere minyatür halı kursu
SAMET ÖZÜNAL/ Avrupa Birliği Gençlik Eğitim Enstitüsü Koordinatörlüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İtibarın Sınırı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva