Doğu ve Güneydoğu Yaz oyunları tamamlandı. 4 gün süren ve 2 bin 500 sporcunun katıldığı oyunlar hakkında Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından günlük bilgi aktarımı yapılmaması ise tepki topladı. 150 sporcuyla oyunlara katılan Erzurum’da vatandaşlar günlük olarak sonuçları alamadı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce periyodik bilgilendirme yapılmadığı için yerel basın da bilgi edinemedi.. GSGM web sitesinden de oyunların ve karşılaşmaların akışı hakkında günlük bilgilendirme yapılmadı.
KOCATEPE’DEN BİLGİLENDİRME
Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'na mini bir olimpiyat denilebileceğini söyledi.Kocatepe, il müdürlüğünde yaptığı değerlendirme toplantısında, oyunların, spora yeni başlamış profesyonel olmayan, ama gelecek vadeden gençleri bulmak, onları yarıştırmak, eğlendirmek, bölgedeki iller arasında kaynaştırmayı güçlendirmek amacıyla yapıldığını kaydetti.
OYUNLAR NİÇİN SÖNÜK GEÇTİ?
Elazığ'da gerçekleşen oyunlarda amatör ruhun hakim olması açısından başarı sağladıklarını ifade eden Kocatepe, ''Ben biliyorum ki, bu bölgede çeşitli branşlarda Avrupa, dünya şampiyonu çocuklar var. Arkadaşlarımız onları buraya getirmemiş. Bunun için tebrik ediyorum. Bu bir fair-play anlayışıdır. Yani hep galip gelmek yerine tabandan da birilerinin, başarının o tılsımlı zevkine varmasını sağladılar'' dedi.
ADI MİNİ OLİMPİYAT AMA..
Oyunlara, 2006 yılında ilk yapıldığı Adıyaman'da 1500 sporcu katılırken, bu yıl sayının 2 bin 500'e yükseldiğini belirten Kocatepe, şunları söyledi: ''Yaz oyunlarına baktığımız zaman mini bir olimpiyat diyebiliriz. Gerek branşlar, gerekse katılımcı açısından. Elazığ'da böyle bir deneme yapmak birçok açıdan çok büyük faydalar sağladı. Burada organizasyon kabiliyeti artıyor, kente maddi yönden katkısı oluyor. Sporcular için de çok faydalı. Elazığ, Van, Muş'tan bir güreşçinin Türkiye Şampiyonası'nda birinci olması çok kolay değil. Ama bu oyunlarında bu çocuğun birinci olması çok kolay. Bu derecesi nedeniyle ödül alması başka bir güzellik. Spora yeni başlamış çocuğunun manevi başarı ödülü bir yana maddi olarak da ödüllendirilmesi özellikle ailelerin spora katkısı, çocuğunu daha çok yönlendirmesi noktasında il müdürü arkadaşların işini kolaylaştıran bir etken.''
ÖNERİLER
Kocatepe, organizasyonda bir sıkıntı olmadığını, sporcuların iyi çalıştığını ancak müsabakalarda seyirci ilgisizliği bulunduğunu kaydetti. Bunun gibi sorunları tespit edip çözüme kavuşturmak için il müdürleri ile görüşeceğini ifade eden Kocatepe, ''Acaba biz bundan sonra oyunlarımızı bir şölene nasıl çevirebiliriz? Eğlenme tarafını nasıl öne çıkarabiliriz? Halkı seyirciyi neler yaparsak organizasyona katarız? Bunu da düşünmek gerekiyor'' dedi. Kocatepe, oyunların isminin değiştirilmesi, logo tasarlanması, oyunlara has bir müzik tespit edilmesi gibi konuları görüşeceklerini kaydetti. Kocatepe, oyunları Türkiye genelinde bölgelerde yapıp bir genel final düzenlenebileceğini de dile getirdi.
Mehmet Kocatepe başkanlığındaki toplantıya, oyunlara katılan illerin gençlik ve spor müdürleri katıldı.