ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
HABERLER>SİYASET
4 Aralık 2009 Cuma - 00:30

Belediye-İş’ten toplu sözleşme atağı

GHA/Belediye-İş Sendikası Erzurum Şubesi’nde, Toplu İş Sözleşmesi hazırlıkları başladı. 1 Ocak’tan itibaren Erzurum’daki bazı ilçe ve beldeleri kapsayan toplam 16 belediye ile sözleşme görüşmelerine başlayacak olan Belediye-İş Sendikası, görüşme sürecini masa başında bitirme hesapları yapıyor.

Belediye-İş’ten toplu sözleşme atağı

GÖRÜŞME SÜRECİ 1 OCAK’TA BAŞLIYOR
Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mustafa Kılın, 750 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine, 1 Ocak’tan itibaren başlayacaklarını bildirdi. Erzurum’da Büyükşehir, Yakutiye, Aziziye ve bazı belde belediyelerinde çalışan toplam 750 işçi adına, işverenle masaya oturacaklarını anlatan Mustafa Kılın, “Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini masa başında ve çalışanların lehine sonuçlandırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi.
GÖRÜŞMELERDEN OLUMLU BEKLENTİ
Çalışanların, görüşme sonuçlarını daha başlamadan merak etmeye başladıklarını kaydeden Mustafa Kılın, görüşme sürecinin, hem işveren, nem de işçiler açısından olumlu geçeceğine inandığını dile getirdi. Erzurum’da geçmişte yerel yönetimlerle sendikalar arasında tıkanıklığa sebep olan sözleşme süreçlerinin yaşandığını hatırlatan Kılın, böylesi manzaraların artık oluşmadığını vurgulayarak, ortak bir akıl üzerinde buluşulması halinde, hiçbir sürecin çözümsüzlükle sonuçlanmayacağını kaydetti.
YÖNETİCİLERDEN HASSASİYET BEKLENTİSİ
Belediye-İş Sendikası’nın, çalışanların insan onuruna yaraşır bir biçimde hayat sürebilmeleri için mücadele verdiğini ve geçmiş yılların, bu mücadelenin örnekleriyle dolu olduğunu vurgulayan Mustafa Kılın, gelişmiş toplumların kabul ettiği hak ve esasların, kendileri için vazgeçilmez faktörler olduğunu ifade etti. Çalışanların geleceğe güvenle bakabilmeleri ve işsizlik korkusundan uzak bir yaşam sürebilmeleri için sendikalara büyük görevler düştüğünü söyleyen Başkan Mustafa Kılın, “Bugüne kadar hep bu ilkeler doğrultusunda çalışanların haklarını aradık. Bundan sonraki süreçte de, aynı hedefler geçerli olacaktır. Biz, işveren konumundaki mahalli idarecilerimizin sözleşme görüşmeleri sürecinde gerekli hassasiyet ve iyi niyeti göstereceklerinden eminiz. Biz de aynı şekilde, işvereni ve işçiyi mağdur etmeyecek oranlardaki maaş artış talebimizi dile getireceğiz.” şeklinde konuştu. 
Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Kılın, talep edecekleri maaş artışı konusunda açıklama yapmazken, “Talep edeceğimiz rakamın, işvereni zora sokmayacağı gibi, çalışanı da memnun edeceğinin bilinmesini istiyoruz.” dedi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan MIHÇI 5 Aralık 2009 Cumartesi 01:19

Mustafa bey, Belediyelerdeki sendikalaşma hareketini dışarıdan ve ibretle seyrediyoruz. Belediyeler siyasi baskılarla sendika değiştiler. Haliyle iktidar yanlısı sendikalar, yerel yönetimleri de rahatlattı. Muhalif sendika her zaman yönetenler için sancı demektir. Ama unutulmamalı ki, CHP'nin Erzurum Belediyesi başkanlığı döneminde DİSK vardı, sonra ne oldu? İşçi yine Türk-İş'e geldi.. ama burada Belediye İş'İ de eleştirelim.. Ac aba geçmiş yıllarda, yani sizden önceki dönemlerde, astronomik işçi ücretleri hakkı alan sendikanız, yerel yönetimlerin elini kolunu bağlamıştı. Acaba ahmı aldı Belediye İş..Yine bir not düşelim, Belediye İş sizin yönetiminizde gerçekten de şahsiyetli ve onurlu bir duruş sergiliyor. Sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK 2011 sayımına hazırlanıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılında yapılması planlanan nüfus ...
“Birlikte rahmet vardır”
MHP Yakutiye ilçe Başkanı Çapadağ, hükümetin orya koyduğu demokratik açılım ...
DSP’den merkezi sisteme destek
GHA/Binalarda merkezi ısıtma sistemini zorunlu hale getirecek olan Binalarda ...
 
Özürlülere yerel yönetim desteği
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, toplumun vazgeçilmez parçası olan ...
SP’den işsizlik tepkisi
SP Erzurum Merkez İlçe Başkanı Lütfü Günüç, Erzurum'un sosyo-ekonomik ...
Aziziye’den Pendik’e Kültür Köprüsü
İstanbul’un vitrini konumundaki Pendik Belediyesi ile Erzurum’un sosyal ...
 
Doğalgaz’a ‘şimdilik’ zam yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gaza şu anda bir ...
Gülyurt katsayı olayını değerlendirdi
ERZURUM(CİHAN)- Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı ...
Küçükler’den logo teşekkürü
İHA/Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva