BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ PAMUK’U KINAYACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Orhan Pamuk’u kınamak için Pazartesi günü olağanüstü toplanacağı açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Pamuk’un bazı lobilerce güdülen emellere alet olduğunu ifade etti.
BİRDAL: PAMUT TARİHE İFTİRA EDİYOR
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Yazar Orhan Pamuk’un şahsi çıkarı için tarihi gerçekleri inkar ettiğini açıkladı.
Pamuk’u tarihe iftira atmakla itham eden Birdal, Ermenilerin Türklere yaptığı soy kırımının canlı şahitlerinin Erzurum’da bulunduğunu, Aziziye, Mecidiye tabyaları ve Ezirmik konaklarının ermeni vahşetini simgelediğini ifade etti.
Pamuk’u Nobel ödülü almak için kendi milleti ve vatanına sırt dönmekle suçlayan Birdal:”Orhan Pamuk kendi milletine yabancı olduğunu, hezayanvari açıklamalarıyla ortaya koymuştur. Onu ve onun gibi düşünenleri telin ediyoruz” dedi.