ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan 26 ülkeye ihracat
Erzurum’dan 26 ülkeye ihracat
Erzurum Ocak’ta 22 marka çıkardı
Erzurum Ocak’ta 22 marka çıkardı
Kutlu: ‘Galibiyeti Erzurum’a armağan ediyoruz’
Kutlu: ‘Galibiyeti Erzurum’a armağan ediyoruz’
Erzurumspor puan farkını düşürdü
Erzurumspor puan farkını düşürdü
Bütçe Şubat ayında 310,1 milyar TL açık verdi
Bütçe Şubat ayında 310,1 milyar TL açık verdi
HABERLER>SİYASET
7 Ekim 2004 Perşembe - 00:00

BELEDİYE BAŞKANI ABDULHATEM BASTEM;

FİDANLIK BİZE VERİLMELİ Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, "Çiftlik Horasan için her açıdan önemli, halka satışı yapılırsa binlerce fidan yok edilecek, oksijen ciğerlerimiz yok alacaktır. Biz Belediye olarak buraya talibiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ABDULHATEM BASTEM;

BELEDİYE BAŞKANI ABDULHATEM BASTEM; FİDANLIK BİZE VERİLMELİ Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, "Çiftlik Horasan için her açıdan önemli, halka satışı yapılırsa binlerce fidan yok edilecek, oksijen ciğerlerimiz yok alacaktır. Biz Belediye olarak buraya talibiz" dedi. Erzurum'un Horasan İlçesi'nde Orman Bakanlığı'na ait olan ve Doğu Bölgesinin en büyük fidan üretiminin yapıldığı 'Fidanlık Çiftliği' satışa çıkarıldı. Gazetede ilan edilen Fidan Üretim Çiftliği için Horasan Belediyesi talip oldu. Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, "Çiftlik Horasan için her açıdan önemli, halka satışı yapılırsa binlerce fidan yok edilecek, oksijen ciğerlerimiz yok alacaktır. Biz Belediye olarak buraya talibiz" dedi. Orman ve Çevre Bakanlığına ait olan ve Doğu Anadolu Bölgesinin fidan ihtiyacını karşılayan Horasan'daki "Fidan Üretim Çiftliği"nde önce fidan üretimi durduruldu, ardından personel tasfiye edildi. Bin dekar alana sahip fidanlık Bakanlık kararıyla satışa çıkarıldı. İMARA AÇMAYIZ Bakanlık kararıyla satışa çıkarılan Fidanlık için AK Parti, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum Milletvekillerinden destek isteyen Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, "Satış kararına saygılıyız, ancak burasının Horasan için önemi ve olmazsa olmazı göz önüne alınarak bin dekarlık alan Belediyemize verilmelidir. Biz burayı alırsak, ne fidan katliamı yaşanır, ne de tahribin yol açacağı ilçenin oksijen deposu kaybolmuş olur. Burası ilçemiz için önemlidir. Bize devredilirse burasını piknik alanı olarak açacağız ve bakımını da yapacağız. Buranın yeşil alan olarak kalması ve mesireye açılması bize devredilmesine bağlı. Vatandaşa satılırsa burası talan olacak ve binlerce fidan yok olacaktır." dedi. Abdulhatem Bastem, Orman ve Çevre Bakanlığı tarafından satışa çıkartılan fidanlık üretim çiftliğinin halka satışının yanlış olacağının altını çizerken, burayı imara açmayacaklarını söyledi. Bastem, "Buradan arazi alan hiç kimse, gelip ahır, ev, çiftlik yapacağım demesin. Kesinlikle ruhsat vermeyeceğiz. Buralara biz yeşil alan gözüyle bakıyoruz. Yeşil alan olarak kalması ve mesire alanı olarak düzenlemek için belediyemize verilmesini istiyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığının mülkiyeti olan bu gayri menkullerin satışı doğal hakkıdır. Biz belediye olarak istediğimiz, ilçesinin su ihtiyacını karşıladığımız Aras nehri kenarında bulunan su kuyularının bu bölge içerisinde olduğu da düşünülerek içme suyunu korumaya almak istiyoruz. Vatandaşın gidip pikniğini yapabileceği, temiz hava soluyacağı tek yer bu fidanlık çiftliğidir. Bu üretim çiftliğinin imara açılması, halka arzı, beraberinde birçok problemi getirecektir. Belediyemiz bundan doğacak sorunlara cevap verecek durumda değildir. Altyapı, yol, su vs. ihtiyaçları karşılamamızda mümkün değil. Bin hektarlık kısmının belediyeye tahsisini, diğer kalanlarının yani lojman vs. binaların satışını istedikleri gibi yapabilirler." şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: "BEBEK ÖLÜMLERİNİ BİNDE 28'LERE İNDİRDİK" ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
YAKUTİYE’DEN 12 MART’A EĞİTİM DESTEĞİ Daha önce Kazım ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Bakan Akdağ hekimleri uyardı Yayınladığı genelgeyle hekimlere, ...
 
YENİŞEHİR’DEN ÇEVRE HİZMETİ
Yenişehir Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal yaptığı açıklamada, amaçlarının ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DUMLU BELEDİYE BAŞKANI BOZHALİL NET KONUŞTU: DUMLU TURİZM BELDESİ ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ'NİN MAYASI TUTTU Sağlık ...
 
CHP'DEN KADIN-2004 ARAŞTIRMASI
CHP’nin; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Yerel Yönetim Yasası Tamamlanacakİçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Meclis'in ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
5085 Sayılı Teşvik Yasasının önemli muafiyetler içerdiğini kaydeden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dünya cehennemi yaşamak isteyen kıyas yapsın
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva