BABA OĞUL DYP’LİLERDEN MHP’YE DESTEK
DYP eski milletvekili adayı Sadullah Kaya ve DP Teşkilatlandırmadan sorumlu başkan yardımcılığından önceki gün istifa eden Alparslan Kaya, MHP’li adaylara açık destek vermek amacıyla bürolarına MHP milletvekili adayı Ertürk Çimen“in afişini astı. Bu destek DYP tabanının MHPye yöneldiği şeklinde yorumlandı.
KAYA DYP’NİN AĞIRLIKLI İSMİ
DYP’nin ildeki ağırlıklı ismi ve 2004 yılı DYP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Kaya ve DP Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığından istifa eden avukat Alpaslan Kaya, bürolarına astıkları MHP seçim afişiyle, bu partiye açık desteklerini ifade ettiler. MHP’ye destek sürecinde ANAP Eski Milletvekili Necati Güllülü’nün açık desteğinden sonra DYP’nin önde gelen isimlerinden Sadullah Kaya ve oğlu Alpaslan Kaya’nın da MHP’ye destek verdiklerini belirtmeleri ilde, Merkez sağdan MHP’ye destek süreci olarak yorumlanıyor.
MHP TABANI MEMNUN
MHP teşkilatı bu gelişmelerden oldukça memnun gözükürken, MHP’ye teveccüh sürecinin memnun edici boyutta olduğunu ifade ettiler. Partililer, gelişmelerin MHP adına mutluluk verici olduğunu belirterek, Erzurum da oy potansiyelinin her geçen gün arttığını öne sürdüler..