ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DOSİAD: ‘Erzurum için göçü durdurmak zamanı’
DOSİAD: ‘Erzurum için göçü durdurmak zamanı’
Erzurum’un Milletvekili sayısı 5’e düştü
Erzurum’un Milletvekili sayısı 5’e düştü
Doğu Anadolu Bölgesi illeri mebus sayısı 52’ye indi
Doğu Anadolu Bölgesi illeri mebus sayısı 52’ye indi
Aslan’dan ‘Kardaş Kömeği’ konferansı
Aslan’dan ‘Kardaş Kömeği’ konferansı
‘Hocalı Katliamının acısı yüreklerde hala taze’
‘Hocalı Katliamının acısı yüreklerde hala taze’
HABERLER>SİYASET
7 Kasım 2013 Perşembe - 01:14

Aziziye’te TOKİ ihale süreci

Kaplıcaların çevresini ile birlikte Ilıca Lisesi’ne kadar olan alanı ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi tamamlandı, vaziyet planları hazırlandı ve TOKİ’de ihale süreci başladı.

Aziziye’te TOKİ ihale süreci

ERZURUM (İHA) - Aziziye Belediyesi Ilıca’nın merkezini kapsayan ve adeta ilçenin çehresini değiştirecek dev bir projeye daha imza attı. Kaplıcaların çevresini ile birlikte Ilıca Lisesi’ne kadar olan alanı ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi tamamlandı, vaziyet planları hazırlandı ve TOKİ’de ihale süreci başladı.
Eski Mahalle ikinci etapta kamulaştırması tamamlanan 55 dönümlük alan için vaziyet planı hazırlandı, TOKİ’de ihale süreci başladı. Ilıca’nın girişinde bulunan Ilıca Lisesi’nden başlayarak, kaplıcaların çevresini de kapsayan proje içerisinde 380 konut, 110 işyeri, kültür merkezi ve 30 bin metrekare de mesire alanı bulunuyor. Kentsel dönüşümü tamamlanan alanın, kış sezonunda ihalesi yapılacak ve bahar sezonunda da ilk kazma vurulacak.
ILICA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin kentsel dönüşümde model olduğunu ifade ederek, beş yıllık görev süresi içerisinde 465 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması yaptıklarını söyledi. Başkan Cengiz, Gezköy’de 300 dönüm, Ilıca Eski Mahalle 1. etapta 30 dönüm, Eski Mahalle 2. Etapta 55 dönüm alanın kamulaştırmasının tamamlandığını, 80 bin metrekarelik Yeşil Mahalle’de ise kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ve burada da 60 bin metrekarenin tamamlandığını belirtti.
380 KONUT, 110 İŞYERİ, KÜLTÜR MERKEZİ VE MESİRE ALANI YAPILACAK
Eski Mahalle 1 etapta 30 dönümlük alanın kamulaştırıldığını ve 320 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğine işaret eden Başkan Cengiz, “55 dönümlük ikinci etapta da kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, acele kamulaştırma davaları da açılarak ihale sürecine girildi. Ilıca’nın merkezini ilgilendiren bu proje adeta ilçenin çehresini değiştirecek. 380 konut, 110 işyeri, kültür merkezi ve 30 dönümlük mesire alanını ilgilendiren projede artık ihale sürecine girildi. Kış sezonunda ihalesi yapılacak ve önümüzdeki baharla birlikte çalışma başlayacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm projelerine desteklerinden dolayı hükümete, Erzurum milletvekillerine ve TOKİ’ye de teşekkür etti.

 
Erzurum’da Asansör denetiminde yeni süreç
 
Küçükler’den altyapı değerlendirmesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent 7 Kasım 2013 Perşembe 08:44

bu yıl bu proje başlaması gerekiyordu çocukmu kandırıyorsunuz .geç kalınmış bir iş .seneye anca harfiyatı alınırsa iyi yinede başarılar

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üstün Oltu için aday adayı oldu
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Kurucu Başkanı Rüstem Üstün, Milliyetçi Hareket ...
Kavaz hizmet hedeflerini paylaştı
MÜSİAD Erzurum Şubesini ziyaret eden AK Parti Palandöken Belediye Başkan ...
Şenkaya’da bayan aday adayı
Ülker Özgen Şenkaya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu söyledi.
 
İl Genel Meclisinde Türban açılımı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) türbana izin verilmesinin ardından ...
Hanımlar Çarşısı’nda geri sayım
“Nene hatun Hanımlar Çarşısı” 16 Kasım Cumartesi günü hizmete açılıyor.
10 ayda 46 milyon ödenek
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Maliye Bakanlığı Ekim 2013 dönemi iller Bankası ve Büyükşehir ...
 
Palandöken’e Tecrübeli Aday Adayı…
ESKİ Genel Müdürlüğü Muhasebe Müdürü Abdurrahim Çintaş Palandöken Belediye ...
Oltu’da ‘Bir Kardeşlik Şöleni’
Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından “Bir Kardeşlik Şöleni” kapsamında ...
Meclis Kasım gündemi açıklandı
M.AKDAĞ-ÖZEL-İl Genel Meclisi Kasım ayı gündemi açıklandı. Meclis Başkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva