Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın da desteğiyle, geçimini arıcılık yaparak sağlayan yöre çiftçileri eğitim seminerine alacak. Atatürk Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi’nden de bilim adamlarının katılacağı seminer, 15 ile 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
//EĞİTİM ÇALIŞMASI
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, geçtiğimiz yıllarda yaşanan arı ölümleriyle yeniden karşılaşılmaması için çeşitli çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Erzurum’da geçen yıllar içerisinde milyarlarca bal arısının, bilinmeyen nedenlerle öldüğünü ve bu durumun ildeki arıcılık sektörüne büyük bir darbe vurduğunu hatırlatan Taner Bayır, aynı sorunla bir kez daha karşılaşmak istemediklerini kaydetti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile yürütülecek ortak bir çalışma çerçevesinde Erzurum’da arıcılık yaparak geçimini sağlayan çiftçilere yönelik bir eğitim semineri düzenleyeceklerini açıklayan Taner Bayır, seminere alanında uzman bilim adamlarının da katılacağını ifade etti. Atatürk Üniversitesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Erzurum’a gelecek olan bilim adamlarının, arıcılık yapan çiftçilere, arı hastalıkları ve arı ölümlerinin önüne nasıl geçilebileceği gibi konularda eğitim vereceklerini anlatan Bayır, “Bu eğitimin arıcılık sektörü için büyük önem taşıdığına inanıyoruz.” dedi.
//İKİ ÜNİVERSİTE SEMİNERE DESTEK VERECEK
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, birliğe üye 350 arıcı çiftçiyi kapsayacak olan eğitimlerin, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde verileceğini belirterek, seminere, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi ve Arıcılık Uzmanı Prof. Dr Ferhat Genç ile Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Aydın’ın katılacağını kaydetti. Bayır, her iki bilim adamının da, arı hastalıkları ve arı ölümleri konusunda ihtisas yapmış isimler olduğuna vurgu yaparak, bu seminere katılmalarının, arıcılar açısından büyük bir önem taşıdığını dile getirdi. Seminerden önce akademisyen konuklara Erzurum’daki arıcılık sektörü ve geçmişte karşılaşılan problemlere ilişkin olarak detaylı bilgiler aktaracaklarını ifade eden Taner Bayır, 2erzurum’da arıcılık sektörü giderek genişliyor ve büyük bir ekonomi haline geliyor. Özellikle de Erzurum’da üretilen bal ve yan ürünleri, kalite anlamında marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Biz geçmişte yaşadığımız sorunları bir daha yaşamak istemediğimiz için üyelerimizle birlikte geniş kapsamlı bir eğitim almış olacağız. Bu nedenle arıcılık yapan çiftçilerimize, bu seminere mutlaka katılmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.