Anavatan Partisi İl Başkanı Durak:
"Yerel yönetimler daha sistematik çalışmalı"
Anavatan Partisi İl Başkanı Cemil Durak, belediyelerin çalışmalarının vatandaşı mağdur duruma düşürdüğünü belirterek,yol yapım çalışmalarında oluşan çukurların vatandaşı mağdur ettiğini ifade etti.
Anavatan Partisi İl Başkanı Cemil Durak, belediyelerin çalışmalarının vatandaşı mağdur duruma düşürdüğünü belirterek, belediyelerin zamanlama açısından doğru bir zamanı seçmediğini ve bu alanda sistematik çalışamadığını ifade etti.
Erzurum’da kış mevsiminin uzun geçtiğini ve kış mevsimi yaklaşmasına rağmen, doğal gaz çukurlarının kapatılmadığını belirten Durak, “ Bunun yanında yol asfaltlama çalışmaları da geciktirilmiş, bu konuda büyük bir olumsuzluk oluşturulmuştur. Erzurum’a bir çivi çakana minnet borcumuz var fakat bu konuda sistematik çalışılması da göz ardı edilmememsi gereken bir diğer konu. Kent giderek kan kaybediyor., bu konuda belediyelerin çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Belediyeler gecesini gündüzüne katmalı” dedi.
YATIRIMLAR ENGELLENİYOR
Erzurum’da yatırım yapmak isteyen yatırımcının engellendiğini belirten Durak, “ Yatırımcılara zorluk çıkarılmamalı, Erzurum’un geleceği için olumlu kararlar alınmalıdır. Esnaf ve tüccar bu bağlamada sıkıntılı bir süreç yaşıyor, doğuya özgü politikalar uygulanmamalıdır. 150 dönümlük arsada yatırım yapmak isteyen yatırımcıya bürokratik engellemeler çıkarılarak, Erzurum’dan yatırım yapmalarını önüne geçilmiştir. Siyasilerin Erzurum’un meseleleri konusunda sağduyulu ve kararlı olunmasını istiyoruz.. Eğer teşvik yasasından sadece batıdaki iller yararlanamıyorsa bu konuda büyük bir hata olduğu ortadadır” diye konuştu.