ERZURUM gazetesi
Araştırmacı Yazar İsmail Bingöl, geçtiğimiz hafta sonu 60’ıncı sanat yılını kutlayan ‘Türkü Paşası’ Raci Alkır için düzenlenen halk müziği konserinin yaşayan sanatçılara değer verilmesi bakımından güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. Bingöl, “Yazdıklarıyla, söyledikleriyle milletinin kalbine taht kuran sanatçıları, hayattayken hatırlamak, vefatından sonra anmaktan daha güzel” dedi.
//MUHTEŞEM KONSER
Türk Halk Müziği sanatçısı, ‘Türkü Paşası’ Raci Alkır’ın 60’ıncı sanat yılı geçtiğimiz Cumartesi muhteşem bir konserle kutlandı. Bir çok halk müziği sanatçısının Alkır’ın türkülerini seslendirdiği konsere katılanlar unutulmaz bir gece yaşarken konser öncesi düzenlenen ‘Erzurum Türküleri’ konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Araştırmacı-yazar İsmail Bingöl, bir sanat adamının hayattayken hatırlanmasının önemli olduğunu kaydetti.
//YÜREĞİNDE ERZURUM SEVDASI TAŞIYAN BİR DADAŞ
60’ıncı sanat yılını büyük bir katılımın olduğu konserle kutlayan Raci Alkır’ın yüreğinde Erzurum sevdası taşıyan bir Dadaş olduğunu ifade eden Bingöl, “Tamamıyla dolu olan o koskoca mekândaki dinleyiciler; söylenen türküleri, anlatılan hatıraları can kulağıyla dinledi ve yer yer bu güzelliğe eşlik etti. Sanatçılığından ve Türk Halk Müziğimiz’e kazandırdığı türkülerden başka bir servete mâlik olmayan Raci Alkır için herhalde bundan daha büyük mutluluk olamazdı ya da çok azdı. Erzurum’a olan muhabbetini ‘kara sevda’ olarak nitelendiren Alkır’ın bu sevdasının karşılıksız olmadığını o gece bir daha gördük. Sevenleri, uzaktan yakından gelen dostları, akrabaları onu yalnız bırakmamış ve yaşarken de bir değer olduğunun farkına varmasını sağlamışlardı. Belki hissettiklerini kelimelerle çok fazla diyemedi ama, bu yaşta bile coşkuyla, şevkle, aşkla söylediği türküler ve yüzündeki ifade bunun en belirgin deliliydi. Bu gece aslında anlatılabilecek, kelimelerle tasviri mümkün bir gece değildi ve belki de bir daha yaşanması zor olan bir geceydi. Sözün özü, orada olmak ve bu geceyi yaşamak lazımdı” diye konuştu.