//FİDAN KORUMA ALANLARI
Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü, “Süne ve Kımıl Mücadelesine Biyolojik Destek Amaçlı Ağaçlandırma Projesi” çerçevesinde köylerde fidan dikme seferberliği başlattı. Dereboğazı köyünde belirlenen alanlara köylülerle birlikte fidan diken İlçe Tarım Müdürü Metin Hanoğlu ve şube müdürleri tarafından çiftçilere zararlılarla mücadele yöntemleri hakkında bilgiler de verildi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Süne ve Kımıl Mücadelesine Biyolojik Destek Amaçlı Ağaçlandırma Projesi” hakkında bilgiler veren Hanoğlu, süne ve kımılla mücadele en etkili yolun ağaçlandırma olduğunu belirterek, Türkiye genelinde yürütülen programda önemli bir mesafe kaydedildiğini dile getirdi. Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer’in, yürütülen bu program üzerinde hassasiyetle durduğunu ve kısa sürede daha çok ağaçlandırma yapılabilmesi için mücadele verdiğini anlatan Hanoğlu, bu hassasiyetinden dolayı Kaymakam Esmer’e teşekkür etti.
//HANOĞLU: BÖCEK VARLIĞININ KORUNMASI AMAÇLANIYOR
Palandöken İlçe Tarım Müdürü Metin Hanoğlu, süne ve Kımıl zararlısının Erzurum’daki yoğunluğunun kimyasal mücadele yapma yoğunluğunda olmadığına vurgu yaparak, bazı riskli bölgelerin bulunduğunu kaydetti. Hanoğlu, “Ağrı iline komşu olan ilçelerimiz daha çok risk altındadır. Söz konusu projenin uygulanmasındaki temel amaç ise, bu zararlılar için risk oluşabilecek alanlarda ağaçlandırma faaliyetlerinin artırılmasıyla çeşitli zararlıların doğal düşmanı olan faydalı böceklerin varlığının korunması amaçlanmaktadır.” diye konuştu.
Palandöken İlçe Tarım Müdürü Hanoğlu, akçaağaç, sarıçam, yalancı akasya ve iğde gibi türlerden oluşan toplam 71 bin fidanın il genelinde yürütülen program doğrultusunda toprakla buluşturulduğunu anlatan Hanoğlu, Dereboğazı köyünde de, bir günde bin fidan diktiklerini belirtti. Köylerde sadece fidan dikmekle kalmayıp, aynı zamanda fidan dikilen alanları da koruma altına aldıklarını söyleyen Hanoğlu, ağaçlandırma çalışmalarının son sürat devam edeceğini sözlerine ekledi.