ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumlu boksörlerden 11 madalya
Erzurumlu boksörlerden 11 madalya
Tortum Gölünü mesken tuttular
Tortum Gölünü mesken tuttular
Eğitime hayırsever desteği
Eğitime hayırsever desteği
Tekman’da 180. Yıl sürprizi
Tekman’da 180. Yıl sürprizi
381 gıda işletmesi denetlendi
381 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Nisan 2025 Cuma - 05:26

ASHM’den 'Kahraman ailemle kitap okuyorum' etkinliği

2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi kapsamında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kahraman Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği anlamlı ve duygu yüklü anlara sahne oldu.

ASHM’den  Kahraman ailemle kitap okuyorum  etkinliği

2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi kapsamında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kahraman Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği anlamlı ve duygu yüklü anlara sahne oldu. Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programa şehit aileleri, gaziler, şehit yakınları, gaziler derneklerinin temsilcileri ve çocuklar katıldı.
Etkinlik, sadece bir okuma faaliyeti değil; nesiller arası bağların kitap sayfalarında örüldüğü, duyguların ortak cümlelerde buluştuğu bir vefa buluşması oldu.
Program sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, etkinliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Aile; bizi biz yapan, kimliğimizi oluşturan, değerlerimizi yaşatan en güçlü bağdır. Her bir şehidimizin arkasında bir dua, bir fedakârlık, bir hikâye var. Bugün burada çocuklarımızla birlikte aynı masada kitap okuyarak, geçmişten bugüne köprü kuruyoruz. Okunan her sayfa, aslında bir milletin hafızasında yer etmiş kahramanlıkların satırlara dökülmüş halidir. Biz, aile kavramını sadece kan bağıyla sınırlamıyor; değerler, inançlar, ortak acılar ve umutlarla güçlenen bir bağ olarak görüyoruz. Bugünkü program da bu anlayışın çok özel bir yansımasıdır. Her ailenin kendi içinde bir kahramanı vardır ve biz bu kahramanlıkları geleceğe taşımak istiyoruz."
Program boyunca şehit aileleri, gaziler, dernek temsilcileri ve çocuklar aynı masada bir araya gelerek aynı kitabı okudu. Ortak okuma sırasında kimi zaman gözler doldu, kimi zaman kahramanlık dolu cümleler yankılandı.
Etkinlik sonunda çocuklara mikrofon uzatılarak duygu ve düşünceleri alındı. Çocuklar, kitapların kahramanlık hikâyeleriyle kendi ailelerinin fedakârlıkları arasında bağ kurduklarını ifade ederken, bir çocuk "Bugün burada hem kitap okuduk hem de gerçek kahramanlarla tanıştık" sözleriyle duygularını dile getirdi.
Toplu fotoğraf çekimiyle ölümsüzleşen "Kahraman Ailemle Okuyorum" etkinliği; sadece kitap değil, aynı zamanda minnettarlık, birlik ve umut okunduğu bir gün olarak hafızalara kazındı.

 
ASHM Aile değerlerine odaklandı
 
Kavga ihbarına giden polise sürpriz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Şair Akif’e vefada yarıştılar
Erzurum’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma ...
Erzurum Şairlerine vefa
 Erzurum'da "Kütüphane Haftası" münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ...
ATAUNİV’de Türk Tarihçiliği gündemi
Atatürk Üniversitesi ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ortaklığında ...
 
Erbaş: 'İslam ülkelerine örnek bir teşkilatız'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız hac organizasyonu ...
Erbaş: 'Reddediyoruz'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Nikahsız birliktelik ne demek, reddediyoruz. ...
Erzurum MEM’den Türk Sanat Müziği etkinliği
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Yakutiye Raci Alkır ...
 
Oltu Kalesi restore edilecek
Oltu Kalesi'nin restorasyon çalışmaları başlıyor.
Erzurum’da ‘Üreten Kütüphaneler’ gündemi
Erzurum’da Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir dizi program düzenleniyor.
Karaz Kültürü bilimsel mercek altında
Erzurum Arkeoloji Müzesinde bulunan ve erken dönem kazılardan ele geçen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İlerlemenin Anlamlısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gönül zenginliğinden güzeli var mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva