ANAP İL BAŞKANI BİNGÖL:
“ATIL FABRİKALAR ÜRETİME GEÇİRİLMELİ”
ANAP İl Başkanı Vahit Bingöl, atıl durumdaki fabrikaların üretime kazandırılmasının önemine değinerek, işsizlik sorunun bu yolla aşılabileceğini ifade etti.
Erzurum da yoksulluk ve işsizliğin her geçen gün arttığını belirten Başkan Bingöl, " Erzurum da işsizlik ve yoksulluk armaya devam ediyor. Umarız bu olumsuzluklar 2005 yılında aşılır. Atıl durumdaki fabrikaların üretilme kazandırılması gerekiyor. Organize Sanayi Bölgesinde kapalı durumda olan 23 fabrika açılmalı.” dedi.
BÖLGELER ARASI KALKINMA FARKI BÜYÜYOR
5084 sayılı yasanın doğu ile batı bölgeleri arasındaki kalkınmışlık farkı göz önünde bulundurularak bir an önce değiştirilmesi gerektiğine değinen Bingöl, Ekonomide başarı sağlanması için özel sektör ve yatırımcının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Öte yandan Erzurum açısından önemli bir potansiye sahip olan tarım ve hayvancılık sektörlerinin de ciddi sıkıntılar içinde bulunduğunu kaydeden ANAP il Başkanı Bingöl, Çiftçi ve besicinin ürettiğinin karşılığını alamadığını öne sürdü.