ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Hacımüftüoğlu İlaç Kimyası Kongresine seslendi
Hacımüftüoğlu İlaç Kimyası Kongresine seslendi
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
Eroğlu: Erzurumspor maçına odaklanmamız gerekiyor
Eroğlu: Erzurumspor maçına odaklanmamız gerekiyor
Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 – E. Erokspor: 1
Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 – E. Erokspor: 1
HABERLER>EĞİTİM
19 Eylül 2009 Cumartesi - 05:50

A.Ü’de uygulamalı eğitim başarısı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Ürünleri Bölümü’nde görevli mühendislerin hazırladığı Ramazan pideleri, bu yıl da vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

A.Ü’de uygulamalı eğitim başarısı

Fakülte bünyesinde kurulan Pilot Ekmek Fabrikası’nda Ramazan pidesi hazırlayan gıda mühendisleri, maharetlerini kürek başında sergilerken, okulların açılmasının ardından uygulama fırınında öğrencilerin de ders görecekleri öğrenildi.
Gıda mühendisleri tarafından imal edilen Ramazan pidelerine, her yıl olduğu gibi, bu Ramazan ayında da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fırında yumurtalı ve susamlı pideler yapan mühendisler, Ramazan ayı boyunca uygulama fırınında hem görev yaptılar, hem de stajyerlik eğitimi aldılar.
Konuyla ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, üniversite bünyesinde 21 yıldır hizmet veren uygulama fırının, kampüs içerisindeki ekmek ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Üniversitemizdeki lojmanların bile ekmek ihtiyacı fırınımızdan temin ediliyor.” dedi.
RAMAZAN PİDELERİ İLGİ GÖRDÜ
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Uygulama Laboratuarı’nın, normalde gece saat 24.00’le 08.00 arasında faaliyette olduğunu ve öğrencilerin bu saatler arasında eğitim aldığını anlatan Dekan Canbolat, “Kuruluş amacı, öğrencilere ve esnafa fırıncılık eğitimi vermek olan uygulama laboratuarımız, Ramazan ayında da, ürettiği bilimsel pidelerle tanındı. Gıda mühendisleri tarafından pişirilen Ramazan’a özel susamlı ve yumurtalı pideler, herkesten büyük ilgi gördü.” diye konuştu.
MÜHENDİSLER PRATİK YAPIYOR
Mühendislerin, vardiyalı olarak ekmek fabrikasındaki üretime katıldığını belirten Canbolat, hijyenik bir ortamda Erzurum için en lezzetli ekmeği hazırladıklarını dile getirdi. Canbolat, “Fırınımızda imal edilen Ramazan pideleri için kullandığımız yumurtalar, günlük olarak taze temin edilmekte, hamur üretimi ise, hijyenik şartlarda yapılmaktadır. Burada sağlıklı üretim için tüm şartları sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle ürettiğimiz pideler, Ramazan ayında kapış kapış edildiler.” şeklinde konuştu.
Ziraat Fakültesi’nin uygulamalı pilot ekmek fabrikasından Ramazan pidesi almak için sıraya giren vatandaşlar ise, burada imal edilen ekmeğin, hem daha lezzetli, hem de çok daha hijyenik olduğunu belirterek, “Böyle bir hizmet veriliyor olması, gerçekten çok güzel. Ramazan boyunca pidelerimizi hep uygulama fırınından satın aldık. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz” diye konuştular.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ'den Eğitim Hediyesi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2009-2010 eğitim-öğretim yılında, ...
Eğitime destek
Erzurumlu işadamı Osman Bakırcı, Mardin Valiliği tarafından düzenlenen ...
Prof. Dr. Payand konferans verecek
Atatürk Üniversitesi konferans etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde ...
 
Kursiyerler sertifikalarına kavuştu
Erzurum'da görev yapan gazeteciler Doğu Anadolu Gazeteceler Cemiyeti (DAGC) ...
Palandöken’de eğitim tedbiri
Erzurum’un Palandöken ilçesinde ilköğretim çağındaki çocukların okula ...
Öğrenci “rant kapısı” değil
Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin önemli bir bölümünde Üniversiteler, ...
 
Özel Güvenlikte “Yenileme Eğitimi”
Özel güvenlik sektöründe ‘Yenileme Eğitimleri’ hareketliliği yaşanıyor. ...
Erzurum'a öğretmen takviyesi
Milli Eğitim Bakanlığı’nca son yapılan atamalarda Erzurum’a 614 öğretmen ataması yapıldı.
Esengün panelle anılacak
GHA/Atatürk Üniversitesi ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün kurumsal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva