KONSEY’İN ROLÜ
Konsey Başkanlarının görevlerini anlatan Erdoğan, “Sağlık, Kültür, Akademik faaliyetler düzenlemek. Öğrenci ile yönetim arasında köprü görevini üstlenmek, bu anlamda öğrenci haklarını, sorunlarını takip etmek, çözüm önerilerinde söz sahibi olmak ve üniversite senatosunda öğrencileri temsil etmektir. Üniversitemizi yüksek öğretim kurumlarında temsil etmek, ulusal ve uluslararası her türlü program ve etkinliklerde bulunmaktayız. Ayrıca Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Türkiye Ulusal Konsey Divanı Başkanlığı’nı da yürütmekteyiz.” dedi.
SORUNLAR YÖK VE REKTÖRLÜKLE PAYLAŞILIYOR…
Öğrenci arkadaşlarından aldığı yetkiyi, onların yararına en iyi şekilde kullanmak istediklerini ifade eden Erdoğan,“Eğitim, ulaşım, barınma gibi sorunları başta üniversitemizin yönetimi olmak üzere şehrimizin yerel idarecileri ve YÖK ile beraber paylaşmaktayız.” şeklinde konuştu.
YÖK’E RAPOR SUNDULAR
19 Mayıs 2008 yılında TOBB Üniversitesi’nin ev sahipliğinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a Atatürk Üniversitesi ile ilgili sorunların yer aldığı bir rapor ilettiklerini belirten Erdoğan,“TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettik. Bize gelen talep doğrultusunda öğrenci sorunları ile ilgili raporu Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’e de sunduk. Kayıt döneminde üniversitemize Gönüllü Rehberlik Hizmetlerini sunduk. 12 Mart’ta Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile beraber Kurtuluş Şöleni, paneller ve konferanslar düzenledik.” diye konuştu.
KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ
Tabyalara 600 kişilik öğrenci kafilesi ile gezi tertiplendiğini vurgulayan Erdoğan, “Kültür merkezi A Salonu’nda üniversitemizin folklor ekiplerinin gösterileri yer aldı. Üniversitemizin öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan kiralık orkestra ve Didem Dilara Duman konseri düzenlendi. Ayrıca 5. Geleneksel Ata’nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü Programında öğrenci konseyimiz 140 kişilik bir öğrenci kafilesi ile Çanakkale gezisi gerçekleştirerek, ecdadımız yad edildi.” ifadelerini kullandı.